Content Junkies en Jeffrey Buis slaan handen ineen!

Jeffrey Buis en Mark de Vink van Content Junkies kennen elkaar al lang. Dit seizoen zijn de twee partijen intensiever met elkaar gaan samenwerken. Content Junkies is een trotse partner van Jeffrey en zal daarnaast de jonge coureur gaan ondersteunen met video content. In een interview vertelt Mark over Jeffrey en zijn bedrijf Content Junkies, dat momenteel zeer actief is in de motorsport.

Mark, hoe ben je met Jeffrey in contact gekomen? ‘Dat is denk ik al zo’n 13 jaar geleden tijdens de Ducati Club Races. Ik maakte toen nog de fout om een motor te kopen zonder startmotor. Ik wilde mijn Ducati starten en ik keek om mij heen of iemand een startrol had. Constantijn (vader Jeffrey) stond om de hoek en schoot mij te hulp. Op dat moment zat Jeffrey nog op zijn loopfietsje. Zo zijn we met elkaar aan de praat gekomen. Ik ben Jeffrey altijd blijven volgen en vond het prachtig om zijn progressie te zien. Toen hij nog in de NSF reed heb ik zijn wildcard betaald voor de Moriwaki Cup tijdens de British Superbikes. Constantijn hield mij altijd op de hoogte en deze stap naar het WK vind ik zeer interessant.

Je bent anderhalf jaar geleden gestart met Content Junkies, waarom? ‘Ik heb zo’n dertig jaar ervaring in de tv-wereld en heb voor grote producenten mogen werken in binnen- en buitenland waaronder met Idols en The Voice. De wens was er altijd om eens voor mijzelf te beginnen, maar ik moest wachten op de juiste kans. Deze kwam anderhalf jaar terug toen ik benaderd werd door een grote honden- en kattenvoerfabrikant. Zij hebben een platform ‘Lifestyle for pets’, waarin ze al hun kennis delen. Voor deze opdracht heb ik Content Junkies opgericht, maar ik wilde natuurlijk ook voor andere klanten gaan werken. We maken nu ook video’s voor onder andere Unilever en we zijn bezig om tv formats te ontwikkelen. Ik weet ook dat het werk niet vanzelf op je afkomt, dus ging ik op zoek naar een manier om Content Junkies nog verder onder de aandacht te brengen.’

En dat is dus de wegrace geworden, geweldig voor de sport! ‘Vorig jaar zijn we begonnen met Mike Brouwers in de GP2 klasse van het British Superbike kampioenschap. Toen kwam op Racesport.nl de oproep van de crowdfunding voor Bo Bendsneyder. Daar heb ik op gereageerd en voordat ik het wist zat ik met Jarno Janssen (teammanager NTS RW Racing GP) en Bo aan tafel om te praten over een samenwerking. Toen kwam ook Constantijn weer in beeld vanwege een gedeeld contact tussen Bo en Jeffrey. En zo ondersteunen we dit jaar dus Mike en Kim Brouwers, Team Streuer, RCN Factory Racing, RW Racing GP, Bo Bendsneyder, MTM Racing en Jeffrey Buis. Dat geeft een heel goed gevoel en het is toch ook wel heel bijzonder als motorsportfan!’

Prachtig om je passie voor motorsport en content zo te kunnen combineren. ‘Zeker. Maar wanneer je op deze manier investeert, verwacht ik dat we daar op termijn daar de vruchten van plukken. Ik zie kansen op het gebied van video content in de motorsport, omdat ik vind dat dit in veel gevallen beter kan. Wij kunnen ons op die manier gaan onderscheiden. Ons doel is niet om raceverslagen te maken, maar we willen graag het echte verhaal van de coureur of team vertellen. We zien nu ook dat er motorsport gerelateerde bedrijven op ons afkomen. Wat op ons pad komt en wat we leuk vinden, dat pakken we graag met beide handen aan. Ik denk ongeacht het onderwerp, dat er altijd een interessant verhaal te vertellen is. Het voordeel is dat we de mensen en middelen in eigen huis hebben, waardoor we snel en flexibel kunnen werken. Ons werk is van een hoog niveau met de realiteitszin van nu. Content moet op een andere manier gemaakt worden en dat kunnen wij.’

Hoe ga je Jeffrey in beeld brengen komend seizoen? ‘Jeffrey is nog erg jong en komt uit een goed nest, doordat zijn ouders altijd met beide benen op de grond zijn blijven staan. Jeffrey heeft zich ontwikkeld tot een hele sympathieke gast. Hij heeft ook nog eens een bak talent, waardoor hij ook heel hard gaat. Het lijkt mij prachtig om die ontwikkeling op een mooie manier in beeld te brengen. Ik denk dat Jeffrey heel ver kan komen, daar ben ik van overtuigd. Daar helpen wij hem ook graag bij met video’s, waar de mensen op een professionele manier kunnen zien wie hij is.’

Durf je een verwachting uit te spreken voor zijn resultaten in 2019? ‘Het WK Supersport 300 is een heel competitief veld waarin keihard gevochten wordt. Wat ik mooi vind om te zien is dat Jeffrey ook tactisch kan rijden. Hij heeft de snelheid en bravoure om in de laatste ronde het verschil te maken. Mijn verwachting is dat hij zich snel kan aanpassen in dit veld en zich in de voorste gelederen kan laten zien. Het wordt in ieder geval een interessant verhaal…eh video!’