Jeffrey Buis

Jeffrey Buis zijn motorsportcarrière begon al op vierjarige leeftijd. Dit begon in de grasbaan, waar hij in zijn jonge jaren mooie resultaten boekte en onder andere derde werd bij het Nederlands kampioenschap. In 2012 ging de droom van Jeffrey in vervulling en stapte hij over naar de wegrace. 

Kennismaken met de wegrace deed Jeffrey in Molenaar NSF 100 competitie. Vanaf het eerste seizoen kon Jeffrey al regelmatig in de top meedraaien en hij leerde ontzettend veel van de unieke leerschool van Arie Molenaar. Naar vier seizoen in de top van het veld te hebben gereden, stapte Jeffrey in 2016 over naar de grote circuits.

Deze overstap werd ogenschijnlijk zonder moeite gemaakt, want op de grote circuits in de Moriwaki 250 Junior Cup wist Jeffrey bij zijn eerste race al een podium te scoren in dit internationale veld. Jeffrey boekte meerdere overwinningen en werd de beste rookie en tevens Nederlander in de eindstand op plaats drie. Ook werd hij daarnaast nog eens Nederlands kampioen in de NSF Open klasse van de SOBW. Jeffrey mocht als toetje naar de selectietraining van de Red Bull MotoGP Rookies Cup. Na een sterke indruk te hebben achtergelaten eindigde dit avontuur voor Jeffrey op de finaledag. 

In 2017 stapte Jeffrey over naar de Moto3 motoren en ging rijden voor het Ernst Dubbink Eveno Racingteam in het Noord Europese Moto3 kampioenschap. Na een lastige start van het seizoen voelde Jeffrey zich steeds beter thuis op de Moto3 en wist steeds mooiere resultaten te boeken. De mooiste overwinning uit zijn carriere was op zondag 1 oktober 2017 toen hij de Moto3-wedstrijd tijdens het Britihs Superbike evenement in Assen wist te winnen door in een kopgroep van tien rijders als eerste te finishen!

Weer mocht Jeffrey naar het selectie-event van de Red Bull MotoGP Rookies Cup, maar weer wist hij zich helaas net niet te kwalificeren. Bij de start van het seizoen 2018 is Jeffrey 16 jaar en klaar voor een nieuwe uitdaging. Jeffrey heeft de overstap gemaakt naar de Supersport 300 motoren en gaat rijden met een eigen team onder de naam JB6 Dutch Motorsport in de Yamaha R3 Cup en ONK Supersport 300.

Het seizoen 2018 werd een succesvol jaar voor Jeffrey, waarin hij zijn eerste wedstrijd in de Yamaha R3 Cup op het circuit van Croix in Frankrijk wist te winnen. Jeffrey wist in totaal vier wedstrijden te winnen en zijn mooiste overwinning was tijdens de Gamma Racing Day met volgepakte tribunes tijdens de Gamma Racing Day. (zie onderstaande foto) De jonge coureur uit Steenwijkerwold eindigde als beste nieuwkomer als derde in de eindstand. Dit leverde hem onder andere een ticket op voor de selectietraining van de Yamaha bLU cRU en daarnaast wekte het de interesse van diverse WK-teams. Aan het einde van het jaar kon Jeffrey groot nieuws bekend maken, want zijn doel van het seizoen 2018 was behaald; in 2019 start Jeffrey in de WK Supersport 300 klasse!

Jeffrey gaat in 2019 van start in de WK Supersport 300 klasse op een Kawasaki Ninja 400 voor MTM Kawasaki Racing. Het team afkomstig uit België heeft al veel ervaring en rijdt in de afgelopen seizoenen voor de voorste posities in het WK. Voor Jeffrey betekent de start in deze klasse zijn debuut in het wereldkampioenschap. De teamgenoten van Jeffrey zijn Scott Deroue, Robert Schotman en Dion Otten. De eerste wedstrijd van het seizoen is op zondag 7 april op Motorland Aragon in Spanje.