Gemixte gevoelens voor Jeffrey Buis na WK Supersport 300 in Misano

Jeffrey Buis en het MTM-Kawasaki team sluiten het raceweekend in Misano af met gemixte gevoelens af. In het weekend van twee tot en met vier juni stond het derde raceweekend van het WK Supersport 300 op het programma. Ditmaal in Italië op het circuit van Misano World Circuit Marco Simoncelli. Jeffrey behaalt een fantastische Pole Position, finishte de eerste race als elfde en kwam ten val in de tweede wedstrijd.

Op vrijdagochtend werd het weekend afgetrapt met de eerste vrije training. In de training liet de Kawasaki-coureur direct zien over het juiste tempo te beschikken met een zesde plek als resultaat. Een kleine valpartij tijdens de tweede vrije training kostte Jeffrey bruikbare rijtijd. Uiteindelijk zien we Jeffrey terug op algemene zestiende plaats na afloop van de vrije trainingen.

Zaterdagmorgen was het de beurt voor de Superpole sessie. In de beginfase van de kwalificatie wist de jonge Nederlander zijn snelste ronde eruit te persen. Deze tijd was goed voor de Pole Positon. De laatste keer dat Jeffrey op Pole Positon stond moeten we terug naar 2020. Jeffrey mocht vertrekken vanaf de eerste plek en was gebrand op goede resultaten.

In het begin van de middag gingen de lichten op groen voor de eerste wedstrijd van het weekend. Jeffrey kende een goede start en wist al gauw een gaatje te slaan. Een rode vlag situatie door technische mankementen gooide roet in het eten voor de jonge Nederlander. Na de herstart kende Jeffrey een behoorlijk moment in de openingsronde, doordat de banden waren afgekoeld. Hierdoor verloor hij het juiste gevoel en moest zijn positie gedurende de wedstrijd verdedigen. De eerste wedstrijd finisht Jeffrey als elfde.

Tijdens de tweede wedstrijd had Jeffrey een goede start en liet zijn ware vechtlust zien. Hij streed de hele wedstrijd in de kopgroep en lag meerder ronden aan de leiding van de wedstrijd. Vijf ronden voor het eind komt Jeffrey met hoge snelheid ten val door een manoeuvre van mede coureur. Jeffrey bleef hierbij gelukkig ongedeerd maar baalt van deze nul-score.

Jeffrey: “Het was een weekend met gemixte gevoelens in Misano. Mijn snelheid was in elke sessie goed en ik wist mij zelf op Pole Position te kwalificeren voor de wedstrijden. Helaas was het geluk tijdens de wedstrijden niet aan onze zijde. Tijdens de eerste wedstrijd na de herstart had ik een flink moment tijdens de openingsronde. Hierdoor verloor ik het vertrouwen in de voorkant. Er zat niet meer in dan een elfde plaats. De tweede wedstrijd begon erg sterk, ik reed continu in de top vijf en reed meerdere ronden aan de leiding. Echter werd ik door een andere coureur van mijn machine gereden, met een behoorlijke crash tot gevolg. Ik baal ontzettend van deze nulscore, want het zijn kostbare punten. Dank aan het MTM Kawasaki team voor dit weekend.”

Het eerstvolgende raceweekend is wederom in Italië, dan is het Autodromo Internazionale Enzo e Dino Ferrari di Imola de plaats van bestemming. In het weekend van 14 tot en met 16 juli rijdt Jeffrey daar zijn vierde wedstrijd van het seizoen.

Foto credit: Randy van Maasdijk