Geweldige inhaalrace in Aragon eindigt op P16

Jeffrey Buis heeft zich positief laten zien bij zijn debuut in het WK Supersport 300 kampioenschap. De MTM Kawasaki-rijder won de Last Chance Race en wist zich vanaf P31 op de grid met scherpe rondetijden op te werken naar P16 in de einduitslag.

Jeffrey Buis maakte afgelopen weekend zijn debuut in het WK Supersport 300 kampioenschap op Motorland Aragon. Omdat het startveld dit jaar uit 52 rijders bestaat, werd er getraind in twee groepen. Jeffrey begon heel goed met een 4e tijd in zijn groep in de eerste sessie. Ook in de tweede vrije training wist de MTM Kawasaki rijder zich in de top-tien van zijn groep te handhaven.

Helaas kon Jeffrey zijn sterke optreden niet doorzetten in de kwalificatie. Na een vroege crash kon de 17-jarige coureur nog wel weer op zijn motor stappen, maar kwam niet meer in het juiste ritme. Jeffrey noteerde een 13e tijd van zijn groep en was 32e totaal, waardoor hij zich niet bij de eerste dertig rechtstreeks kwalificeerde voor de hoofdrace. Jeffrey moest van start in de Last Chance Race van zaterdagmiddag, waarbij nog zes rijders zich konden plaatsen voor de hoofdrace.

Jeffrey reed met zijn hoofd en wist met twee andere rijders afstand te nemen van de concurrentie. In de laatste ronde sloeg Jeffrey toe en won de wedstrijd. De coureur uit Steenwijkerwold mocht zondag vanaf de 31e positie starten in zijn eerste WK Supersport 300 wedstrijd. Ook in de hoofdrace koos Jeffrey ervoor om langzaam op stoom te komen, omdat er in de beginfase in alle hectiek veel valpartijen waren.

Halverwege de race wist Jeffrey aan te sluiten bij rijders die vochten om de punten en later was hij vol in strijd in de groep voor een top-tien klassering. Jeffrey deed dit door een lange periode een van de snelste rijders op de baan te staan. Helaas werd de goede race van Jeffrey net niet beloond met punten, want hij kwam na elf ronden als zestiende over de finish. Volgende week (14 april) krijgt Jeffrey al een herkansing, want dan is zijn thuiswedstrijd op het TT Circuit Assen!

Jeffrey Buis: ‘Dit was mij wel een race zeg. Ik had in de hoofdrace dezelfde tactiek als in de Last Chance Race en probeerde langzaam naar voren te komen. Dit lukte goed en het was een geweldig gevecht. Ik ben erg tevreden over mijn race en rondetijden, alleen was het jammer dat we net geen punten hebben gescoord. Dit moet dan volgende week maar in Assen gaan gebeuren!’

Fotograaf onderfoto: Henk Teerink

Foto credit kopfoto: MTM Kawasaki