Jeffrey Buis gaat voor het hoogst haalbare tijdens thuisrace in Assen

Het is raceweek voor Jeffrey Buis en wat voor één! Komend weekend (23 t/m 25 juli) wordt het WK Superbike evenement georganiseerd op het TT Circuit Assen, waarbij Jeffrey onder het toezien van fans op de tribunes twee races zal rijden in de WK Supersport 300 klasse. Jeffrey blikt vooruit op zijn thuisrace.

Jeffrey Buis racet dit jaar als regerend wereldkampioen met de nummer 1 in het WK Supersport 300 kampioenschap. Er zijn tot nu toe vier races op twee verschillende circuits verreden. Zowel in Aragon als Misano was er met de snelheid van de coureur uit Steenwijkerwold niks mis, alleen lukte het hem nog niet om dit om te zetten in de gewenste resultaten. In de hectiek van de WK Supersport 300 klasse, met regelmatig kopgroepen van twintig rijders, moet je in de slotfase ook wat geluk hebben. Tot nu toe heeft Jeffrey 23 punten verzameld en staat daarmee op een negende plaats in de wereldkampioenschap.

Daar wil Jeffrey tijdens zijn thuisrace in Assen graag verandering in aanbrengen. Anderhalve maand terug heeft de 19-jarige coureur een goede test gehad met het MTM Kawasaki team op het TT Circuit Assen. Jeffrey’s rondetijden waren erg scherp, wat een goed teken is voor komend weekend. Daarnaast reed Jeffrey twee weken geleden met een Kawasaki ZX-6R veel trainingsronden in Assen tijdens de 501 Endurance race, waar hij samen met Rick Kooistra en Kevin Mos een derde plaats behaalde in een veld vol met Superbike motoren.

Vanaf komende vrijdag beginnen de trainingen in Assen. Zaterdag is een belangrijke dag met de Superpole kwalificatie, die om 9:45 uur begint, en de eerste race die om 12:45 uur van start gaat. Zondagmiddag om 15:15 uur gaan voor de tweede keer op het TT Circuit Assen de lichten uit voor een WK Supersport 300 race. Publiek is welkom op de tribunes! Hiervoor moet je naast een entreekaart, de Corona CheckApp geactiveerd hebben waarin je een vaccinatiebewijs, herstelbewijs of negatieve test in geüpload dient te hebben. Meer over deze regels is te vinden via: https://www.ttcircuit.com/events/wk-superbike-2/

Jeffrey Buis: “Uiteraard heb ik mega veel zin in dit weekend. Het is mijn thuisrace en er kan weer publiek bij aanwezig zijn. We hebben anderhalve maand geleden een test gehad met de 300 en dat ging heel erg goed. We gaan natuurlijk zoals altijd voor het hoogst haalbare in Assen. Of het maximale nu een overwinning of een podium zal zijn, weet je nooit in de WK Supersport 300 klasse. Ik ga er in ieder geval alles aan doen om twee goede en mooie races te rijden voor mijn thuispubliek!”

Foto credits: Randy van Maasdijk