Jeffrey Buis leert de MTM Kawasaki kennen in Spanje

Jeffrey Buis heeft in de afgelopen weken zijn Kawasaki Ninja 400 leren kennen tijdens twee tests in Spanje. Jeffrey kwam eerst met MTM Kawasaki Racing in actie op het circuit van Almeria en afgelopen week op Motorland Aragon. Jeffrey hield een goed gevoel over aan de tests, waardoor hij met vertrouwen kan beginnen aan zijn debuut in het WK.

Jeffrey Buis gaat dit seizoen zijn debuut maken in het wereldkampioenschap bij MTM Kawasaki Racing in de Supersport 300 categorie. Dit gaat Jeffrey doen op een voor hem nieuwe machine; de Kawasaki Ninja 400 en met een nieuw nummer 69, omdat zijn gebruikelijke nummer 6 al bezet is in het WK. Samen met zijn drie Nederlandse teamgenoten testte Jeffrey op het circuit van Almeria. Afgelopen week reed Jeffrey met het Kawasaki-team op Aragon. Een belangrijke test, omdat daar 7 april ook de eerste WK Supersport 300 wedstrijd wordt verreden.

Jeffrey wist een goed gevoel op te bouwen met de voor hem nieuwe motor. Tijdens de test in Aragon waren veel WK Supersport 300 rijders aanwezig en Jeffrey liet daar zien dat het tempo er ook al goed in zit. Zaterdag 30 maart heeft Jeffrey nog een laatste testdag op het TT Circuit Assen tijdens de KNMV trainingsdag. Er is dan gratis entree op het circuit, dus het is ook mogelijk om een kijkje te nemen bij Jeffrey. Een week later begint het WK-seizoen op Aragon en weer week later is al de thuisrace tijdens de World Superbike in Assen van 12 t/m 14 april!

Jeffrey Buis: ‘De tests gingen eigenlijk heel erg goed. Deze Kawasaki is natuurlijk wel iets anders dan de motor van vorig jaar, maar ik kon er snel aan wennen. De test in Almeria hebben we gebruikt om kennis te maken met de motor en te werken aan een basisafstelling. In Aragon was het belangrijk om ook een goed tempo te vinden, omdat daar ook de eerste race zal zijn. Eind maart gaan we nog testen op Assen en dan gaat het seizoen echt beginnen. Ik kan niet wachten!’