Jeffrey Buis werkt aan ritme tijdens Spaanse SSP300 tests met MTM Kawasaki

Jeffrey Buis zit met het MTM Kawasaki team volop in de voorbereiding op het World Supersport 300 seizoen 2021. De regerend wereldkampioen testte de afgelopen periode regelmatig in Spanje om te werken aan zijn eigen ritme en de afstelling van de motor. In deze nieuwsbrief een terugblik op de trainingen van de laatste maand.

Jeffrey begon het jaar 2021 met diverse trainingen met de Kawasaki ZX-6R in Spanje. Dit alles met als doel om ervaring op te doen met deze Supersport 600 motor ter voorbereiding op een toekomstige overstap naar deze klasse. Eind maart ging de knop om en begon Jeffrey met MTM Kawasaki aan zijn voorbereiding op het World Supersport 300 seizoen 2021. De eerste meters met de Kawasaki Ninja 400 werden gemaakt op Motorland Aragon, waar de regerend wereldkampioen vorig jaar drie van de vier races wist te winnen. De 19-jarige coureur had slechts één sessie nodig om weer op snelheid te komen. Na twee dagen testen in Aragon reisde het team door naar het circuit van Catalunya voor de officiële World Supersport 300 test. Op het circuit nabij Barcelona gebruikten Jeffrey en het team de eerste dag om veel zaken te testen qua afstelling. De tweede dag werd er gewerkt aan snelle rondetijden en Jeffrey wist deze dag als snelste af te sluiten. Tijdens deze training was het overgrote deel van de WK-rijders aanwezig.

Jeffrey: “Ik heb deze winter een aantal goede tests gedraaid met de Kawasaki ZX-6R. Toen ik in Aragon weer op de Kawasaki Ninja 400 stapte voelde het al snel weer erg vertrouwd aan. We hebben tijdens de sessies in Aragon en Catalunya veel dingen getest en daardoor weer veel geleerd. Ook was het tempo gelijk weer goed, wat een goed gevoel geeft richting de start van het seizoen. De samenwerking met het team ging ook weer super, alsof er geen winterstop is geweest.”

Tussendoor kwam Jeffrey tweemaal in actie op circuits in België. Eerste op het circuit van Zolder, waar MTM Kawasaki video-opnames maakte voor een teampresentatie. Een week later ging Jeffrey opnieuw naar België, deze keer naar Spa Francorchamps waar hij een dag ging trainen met de Kawasaki ZX-6R. “Wat een circuit en wat een geweldige ervaring”, was de reactie van Jeffrey na afloop. Begin deze week was Jeffrey weer in Spanje, waar er twee dagen werd getraind samen met teamgenoten Koen Meuffels, Yuta Okaya en Adrián Huertas op Motorland Aragon. Tijdens de eerste dag was de baan nat. Normaal gesproken verre van ideaal, maar deze keer kon de dag nuttig gebruikt om te werken aan de regenafstelling. De tweede dag was het wel droog en kon de coureur uit Steenwijkerwold veel meters maken op een droge baan.

Over exact drie weken (21 t/m 23 mei) gaat het World Supersport 300 seizoen beginnen op Motorland Aragon. Voordat het zover is, zal Jeffrey over anderhalve nog gaan testen met het team op circuit van Misano in Italië, waar in juni de tweede ronde van het wereldkampioenschap zal plaatsvinden.

Tijdens alle tests (zie foto’s) werd er getraind met de 2020 kleurstelling van het MTM Kawasaki team. Op onderstaande foto is het nieuwe design voor het seizoen 2021 te zien.

Foto credits: Randy van Maasdijk