Kalender 2020 bekend, goede tests in België en meer!  

Het is weer hoog tijd voor een nieuwsbrief van Jeffrey Buis Racing. Dorna heeft vandaag hernieuwde 2020 kalender voor de World Supersport 300 klasse gepresenteerd. Afgelopen week testte Jeffrey op de circuits van Zolder en Mettet in België. Verder nam de 18-jarige coureur onlangs zijn nieuwe pak in ontvangst bij Damen Motorkleding en is de officiële pet van het seizoen 2020 nu te koop!

Hernieuwde 2020 World Supersport 300 kalender bekend

Dorna heeft vrijdag 19 juni de hernieuwde 2020 WorldSBK kalender bekend gemaakt. Voorlopig staan er voor de World Supersport 300 klasse zes evenementen op het programma, te beginnen van 31 juli t/m 2 augustus op het circuit van Jerez. Ook staan Assen, Losail (nvt voor WorldSSP300) en Donington Park nog op ‘alsnog vast te stellen’ op de kalender. De organisatie van het TT Circuit Assen heeft echter deze week al laten weten, dat er in 2020 geen Nederlandse WorldSBK ronde verreden gaat worden. Er is een goede kans dat het evenement in november op het Misano World Circuit nog aan de kalender wordt toegevoegd, waardoor het WorldSSP300 seizoen uit zeven evenementen met veertien races zou bestaan.

Goede tests in België

Donderdag 11 juni was Jeffrey met het MTM Kawasaki MotoPort team op het circuit van Zolder. Samen met teamgenoten Koen Meuffels en Scott Deroue testte hij op het Belgische circuit. Vier dagen later was Jeffrey met het team op Mettet. Beide tests zijn erg goed verlopen. Jeffrey had een goed gevoel met de nieuwe slicks en het tempo zat er ook goed in. Woensdag 1 juli staat de volgende test gepland op het TT Circuit Assen in de voorbereiding op de start van het WK seizoen.

Jeffrey Buis: “In Zolder hebben we veel getest met de voor- en achterkant van de motor. De grip met de nieuwe banden is goed en met de snelheid zit het ook goed. De afstelling voor Mettet was even zoeken, omdat deze baan totaal anders is. Gedurende de dag opnieuw veel geleerd en mijn ritme gevonden. Het gevoel is heel goed en kijk er enorm naar uit om deze lijn door te zetten!”

Prachtig nieuw motorpak voor 2020

Ook in het seizoen 2020 rijdt Jeffrey in een prachtig pak van Damen Motorkleding. Het pak is tevens voorzien van een Tech-Air airbag. Onlangs was Jeffrey bij het hoofdkantoor van Damen Motorkleding in Breda en werd zijn nieuwe pak officieel overhandigd door Maarten en Marleen Alewijn.

Jeffrey: “Het is een prachtig pak! Ik vind de kleuren super en zoals ik gewend ben van Damen Motorkleding zit het pak ook geweldig. En natuurlijk het allerbelangrijkste; het geeft mij goede bescherming in combinatie met het Tech-Air airbag vest. Ik ga ook in 2020 het pak met veel trots dragen. Ik wil Damen Motorkleding en in het bijzonder de familie Oudbier bedanken voor hun geweldige service!”

Steun Jeffrey door de nieuwe 2020 pet te kopen

De 2020 pet van Jeffrey Buis hebben nu in de verkoop! (zie onderstaande afbeelding) Dit is exact dezelfde pet die Jeffrey draagt tijdens het seizoen 2020. De pet kost 30 euro. Door de pet te kopen steun je tevens Jeffrey in zijn strijd in het wereldkampioenschap. Hoe kan je de pet kopen? Dat kan door een mailtje te sturen naar info@jeffrey-buis.nl

We hopen een mooi aantal van deze petten te verkopen, zodat jullie met de 2020 pet van Jeffrey voor de tv of computer de WorldSSP300 races kunnen bekijken 😊