Prachtige WK overwinning voor Jeffrey Buis in Catalunya

Jeffrey Buis en het MTM Kawasaki team kennen een uitstekend raceweekend in Barcelona. In het weekend van vrijdag 5 mei tot en met zondag 7 mei was het Circuit de Barcelona-Catalunya de bestemming voor het tweede wedstrijdweekend van het seizoen. Jeffrey sluit het weekend af met een geweldige eerste plaats en een knappe derde plaats.

Tijdens de openingsdag in Barcelona heeft Jeffrey veel gewerkt aan zijn ritme. Op vrijdagochtend ondervond de rijder uit Steenwijkerwold enkele problemen, waardoor hij nuttige rijtijd miste. In de tweede vrije training klokte Jeffrey direct meerdere snelle rondetijden en tankte daarmee vertrouwen voor de Superpole die op zaterdagochtend werd verreden.

De Superpole op zaterdagochtend was hectisch. Direct in de eerste ronde zagen we een rode vlag door het feit dat een groot deel van de rijders langzaam ging rijden, wachtend op een slipstream. Hierdoor kregen alle rijders een flinke toespraak, waarna vervolgens de sessie voor zes minuten werd hervat. Jeffrey heeft uiteindelijk drie ronden kunnen rijden en dat resulteerde in een nette gedeelde vijfde plaats.

De eerste race van het weekend gaan we lang herinneren. Het was een uitstekende race van de jonge Nederlander. Jeffrey had een perfecte start en wist gelijk een gaatje te slaan naar zijn concurrentie. Naar enkele ronden ontstond er een grote kopgroep. Jeffrey liet zich sterk zien en knokte zich naar een prachtige en emotionele overwinning. Hiermee is het in totaal de achtste overwinning in de FIM World Supersport 300 kampioenschap voor Jeffrey en heeft daarmee de meeste overwinningen in deze categorie.

Net zoals in de eerste wedstrijd zagen we wederom een grote kopgroep in de tweede race. Met het lange rechte stuk speelde de slipstream een belangrijke rol in de wedstrijd. Jeffrey zat gedurende de race midden in de groep en wist zich in de slotfase op te werken naar de eerste plaats. In de laatste ronde kwam de MTM Kawasaki-rijder in het gedrang en finishte uiteindelijk op een derde plaats.

Jeffrey: “Ik ben erg blij met het weekend in Catalunya. Het is ongelofelijk om het tweede raceweekend van het seizoen af te sluiten met deze twee podiumplaatsen. Ik wil het MTM-Kawasaki team en iedereen die mij heeft geholpen bedanken voor de hulp en steun, zonder hen waren deze resultaten absoluut niet mogelijk geweest. We gaan ons nu opmaken voor de volgende wedstrijd in Misano. Op naar meer!”

Het volgende raceweekend is in het eerste weekend van juni. Van 2 tot en met 4 juni komt Jeffrey in actie op het circuit van Misano World Circuit Marco Simoncelli in Italië.

Foto credits: Randy van Maasdijk