Jeffrey Buis WSS300 MTM Kawasaki

Top tien klassering voor Jeffrey Buis in WK Supersport 300 op Jerez

Jeffrey Buis heeft zijn eerste top-tien klassering behaald in de World Supersport 300 klasse. Op het circuit van Jerez werd de 17-jarige coureur uit Steenwijkerwold na een spannende gevecht keurig negende in de eerste race. Ook in de tweede wedstrijd scoorde Jeffrey punten en finishte hij als veertiende.

Jeffrey Buis kwam in het weekend 7 t/m 9 juni in het actie op het circuit van Jerez voor de derde en vierde race van het World Supersport 300 kampioenschap. Tijdens de vrije trainingen van vrijdag was het gevoel met de motor nog niet top. Na afloop van de sessies werkte het team hard om de afstelling van de motor te verbeteren en in de derde vrije training was het gevoel van Jeffrey al een stuk beter. Echter kwam de 17-jarige coureur in het tweede deel van de training op hoge snelheid hard ten val. Jeffrey zelf had wel wat last van de crash. Monteurs Chris en Constantijn leverden samen met het MTM Kawasaki team geweldig werk om de motor weer klaar te krijgen voor de start van de Superpole.

Gezien de crash van een paar uur daarvoor, leverde Jeffrey een keurige prestatie door de negentiende tijd te zetten in de kwalificatie. Maar in de eerste race overtrof hij deze prestatie door in de grote kopgroep zich knap staande te houden. Het was opnieuw een zeer spannende wedstrijd waar er zo’n twintig rijders de hele race bij elkaar bleven. Jeffrey reed lang rond de vijftiende plaats, maar in de laatste ronden wist hij met een aantal strakke inhaalacties naar voren te komen. Jeffrey kwam als negende over de finish, waardoor hij het harde werk van het team terugbetaalde met zijn eerste top-tien klassering in het WK!

Bij de start van de tweede race was Jeffrey goed weg en lag hij al elfde na een halve ronde, toen er vanwege een crash een rode vlag kwam. Bij de herstart wist de MTM Kawasaki coureur ook een aantal plaatsen te winnen en wist hij zich op te werken naar een positie aan de rand van de top-tien. Echter verloor Jeffrey zo’n negen plaatsen, toen hij tussen de tussen de versnellingen kwam te zitten bij het aanremmen voor de laatste bocht. Vanaf de twintigste plaats knokte Jeffrey zich in de laatste ronden terug naar een veertiende plaats, waardoor hij opnieuw twee WK-punten mocht bijschrijven.

Nu gaat Jeffrey zich opmaken voor de vijfde race van het seizoen, die van 21 t/m 23 juni wordt verreden op het Misano World Circuit Marco Simoncelli in Italië.

Jeffrey Buis: ‘Zaterdag had ik een pittige crash. Het team heeft hard gewerkt om mijn motor weer klaar te krijgen voor de Superpole. Ik was erg blij met de negende plaats in de eerste race, het was een geweldige wedstrijd. De tweede race was ook goed, al was het jammer van het foutje. Aan het begin van het seizoen zou ik heel tevreden zijn geweest met de veertiende plaats, maar nu valt het een klein beetje tegen. Maar we hebben twee keer punten gepakt en ik sta nu dertiende in het wereldkampioenschap.’

 

Foto credits: Randy van Maasdijk