Door versnellingsbak problemen geen resultaat voor Jeffrey Buis in Donington

Jeffrey Buis had alle kansen op een heel goed resultaat op Donington Park, echter zorgden versnellingsbak problemen ervoor dat hij deze niet kon behalen. Jeffrey kwalificeerde zich als achttiende in de regen en liet met een zevende tijd in de warm-up zien wat er mogelijk was in de World Supersport 300 wedstrijd op het Britse circuit.

De zesde race van het World Supersport 300 seizoen werd verreden op Donington Park, tevens de laatste wedstrijd voor de zomerstop. ‘Het is echt een hele mooie baan’, was de reactie van Jeffrey Buis na afloop van de eerste dag. De 17-jarige coureur had het dan ook gelijk goed naar zijn zin tijdens de vrije trainingen van vrijdag, die hij als negende van zijn groep afsloot. In de gecombineerde uitslag over de twee groepen stond Jeffrey op een twintigste plaats. De zonnige weersomstandigheden van vrijdag hadden plaatsgemaakt voor regen op zaterdag. Ook in deze natte omstandigheden ging de Kawasaki-coureur goed rond. Veel rijders gingen onderuit, maar Jeffrey bouwde zijn sessie goed en rustig op. De rijder uit Steenwijkerwold noteerde een achtste tijd van zijn groep, waardoor hij zich als achttiende kwalificeerde voor de race in Donington.

In de droge warm up liet Jeffrey zien dat het met zijn snelheid goed zat, want in deze sessie zette hij een nette zevende tijd. De race werd een echte World Superpsort 300 wedstrijd met enorm veel valpartijen en incidenten. Voor Jeffrey was dit ook een kans om een heel goed resultaat te behalen, echter kreeg hij vanaf de eerst ronde te kampen met een serieus probleem met de versnellingsbak. Dit zorgde er ook mede voor dat Jeffrey in de eerste ronde betrokken raakte bij een incident, waardoor hij terugviel naar de laatste plaats. Jeffrey reed op karakter wel de race op een drieëntwintigste plaats uit, alleen was het vanwege de technische problemen niet mogelijk om in de buurt te komen van zijn gebruikelijke rondetijden.

Jeffrey Buis: ‘Donington is een hele mooi baan en ik had dan ook gelijk goed naar mijn zin in de trainingen. In de natte Superpole was het belangrijk om niet te vallen en de sessie op te bouwen. Dit lukte goed en vanaf de achttiende startplaats was er van alles mogelijk in de race. In de warm up ging was ik ook snel en ik was klaar voor de wedstrijd. Uiteraard baal ik enorm, want vanaf de eerste ronde kon ik al niet meer normaal schakelen. Gezien het aantal incidenten had er een heel goed resultaat ingezeten, alleen daar hebben we nu niets aan.’

De volgende World Supersport 300 wedstrijd is pas op zondag 8 september op het circuit van Portimão in Portugal. Tijdens deze zomerstop zal Jeffrey deelnemen aan een aantal andere evenementen, waar binnenkort meer bekend over wordt gemaakt.

 

Foto: MTM Kawasaki