Dubbele overwinning en leiding in het WK Supersport 300 kampioenschap voor Jeffrey Buis

Jeffrey Buis komt ijzersterk uit de zomerstop tijdens het wedstrijdweekend in Magny-Cours in Frankrijk. In het weekend van 8 tot en met 10 september was het de beurt aan het zesde raceweekend voor het WK Supersport 300 kampioenschap. Jeffrey scoort een fantastische dubbele overwinning en neemt daarmee ook de leiding in het wereldkampioenschap over.

Met tempraturen boven de 30 graden was het een warm en uitdagend weekend voor rijder en machine. Jeffrey kwam tijdens de vrije trainingen op vrijdag sterk uit de startblokken. Hij had direct een goed gevoel op zijn Kawasaki Ninja 400 machine en was vanaf het eerste moment snel onderweg. Hij sluit de vrije trainingen af op een algemene vijfde plaats.

Zaterdagochtend was het de beurt aan de Superpole sessie. We zagen een zelfverzekerde coureur, die liet zien over een uitstekend racerimte te beschikken. Jeffrey klokte meerdere snelle ronden geheel op eigen kracht. In de slotfase van deze kwalificatietraining zette Jeffrey nogmaals aan maar kende een momentje, waarbij hij bijna de voorkant van zijn motor verloor. In de laatste ronde van de sessie kwam de 21-jarige coureur in het gedrang, waarbij een tijdsverbetering uitbleef. Terwijl hij beide keren opweg was naar de Pole tijd. Uiteindelijk weet de jonge Nederlander zich te kwalificeren op een vijfde plaats.

Op zaterdagmiddag zagen we een zinderende eerste wedstrijd. Jeffrey kwam goed van zijn plek en knokte voor de overwinning in de wedstrijd. Continu zagen we plaats wisselingen en mooie gevechten op het circuit van Magny-Cours. In de slotfase van de wedstrijd weet Jeffrey een gaatje te slaan op zijn concurrenten en dat was genoeg om zodoende een fenomenale overwinning op zijn naam te schrijven. Teamgenoot Loris Venenman scoort tevens een mooie derde plaats en dus een prachtige dag voor het Kawasaki MTM Team.

De tweede wedstrijd op zondagmiddag was eveneens een fenomenale wedstrijd. De coureur uit Steenwijkerwold liet zich constant zien voor de topposities in de wedstrijd en laat zijn echte strijdlust zien. Met het ingaan van de laatste ronde kan Jeffrey een klein gaatje te slaan, waardoor niemand in zijn slipstream kon komen voor een inhaalactie. Jeffrey passeert de finish als winnaar en doet hiermee uitstekende zaken voor het kampioenschap.

Voor het weekend in Magny-Cours deelde Jeffrey nog een gedeelde vierde plaats in het kampioenschap met een achterstand van achttien punten. Na de dubbele zege leidt Jeffrey het WK Supersport 300 kampioenschap met een voorsprong van vijf punten. Met nog een twee raceweekenden en in totaal vier races te gaan belooft het een spannend laatste deel van het kampioenschap te worden.

Jeffrey Buis: “In het begin van het weekend voelde ik mij direct al goed. Ik kon acties inzetten die anderen niet konden maken. Tijdens de trainingen zat ik er constant goed bij, helaas kon ik dit niet omzetten in Pole Postion tijdens de Superpole. Maar ik had veel vertrouwen voor de wedstrijden later in het weekend. Ik heb beide wedstrijden in Magny-Cours kunnen winnen en daar ben ik super tevreden mee. Het was natuurlijk een flink gevecht maar uiteindelijk heb ik beide keren het beste plan kunnen maken voor de slotfase om zodoende met een klein verschil te winnen. Er zijn nog 100 punten te verdelen en daar ga ik vol voor. De volgende wedstijd is in Aragon, een circuit dat mij goed ligt. Ik wil het Kawasaki MTM Team bedanken en iedereen die mij op welke manier dan ook steunt en helpt bedanken. Op naar de volgende wedstrijd!”

Met twee weken tijd zijn we op het Motorland Aragon in Spanje. In het weekend van 22 tot en met 24 september staat daar de zevende ronde van het WK Supersport 300 op de agenda.

Foto credits: Randy van Maasdijk