Geen beloning voor Jeffrey Buis na sterk optreden op Jerez

Jeffrey Buis heeft een uitstekende indruk achtergelaten tijdens de openingsronde van het World Supersport 300 seizoen in Jerez. In beide races streed de MTM Kawasaki MotoPort rijder vooraan in de kopgroep mee om de podiumplaatsen. Helaas lukte het niet om zijn sterke optreden om te zetten naar de gewenste resultaten.

Jeffrey Buis moest er lang op wachten, maar afgelopen weekend kon hij officieel beginnen aan het World Supersport 300 seizoen 2020. In Jerez waren de omstandigheden zwaar met temperaturen rond de 40 graden. Jeffrey liet vrijdag een goede indruk achter tijdens de vrijdagtrainingen en stond na afloop vijfde van zijn groep en zeventiende overall. Vanwege het grote deelnemersveld wordt de vrije trainingen in twee groepen afgewerkt. De 18-jarige coureur begon uitstekend aan de tweede dag, want in de derde vrije training zette hij de snelste tijd van zijn groep. Hierdoor plaatste hij zich als vijfde overall voor de Superpole. De kwalificatie is een korte sessie van 15 minuten, die deze keer ook nog werd onderbroken door een rode vlag situatie. De onderlinge verschillen waren erg klein, maar Jeffrey hield zich met elfde startplaats goed staande in het competitieve veld.

In de eerste race liet Jeffrey zien dat hij de snelheid heeft. Na een sterke openingsronde kwam hij als vierde door. In de tweede ronde wist hij zelfs naar de tweede plaats te komen. De Kawasaki-coureur reed een geweldige race en zat constant in top-vijf in een kopgroep van acht rijders. In de achtste van tien ronden kwam er zeer ongelukkig een einde aan zijn race. Jeffrey streed nog vol voor zijn eerste podiumplaats in het WK, toen hij in een krappe bocht door een andere rijder geraakt werd en zij samen onderuit gingen. Enorm balen natuurlijk, maar ook dat hoort bij racen. Jeffrey had in ieder geval laten zien dat hij zich kon meten met de snelste rijders in het wereldkampioenschap!

De tweede race was minimaal net zo spannend als de eerste. Jeffrey deed het opnieuw uitstekend. Na de start wist hij zich in de eerste ronde op te werken naar een derde plaats. Er ontstond een enorme kopgroep, waar Jeffrey ook deel van uitmaakte. In het gedrang viel Jeffrey iets terug en streed hij in de race lang tussen de zevende en elfde plaats. In de laatste ronde wist Jeffrey weer een aantal plaatsen te winnen en kwam hij na een spannende race als zevende over de finish. Echter kreeg hij kort na de race een penalty van vijf seconden, omdat hij een aantal keren de ‘track limits’ had overschreden. Dit zorgde ervoor dat Jeffrey terugviel naar plaats dertien in de einduitslag, wat hem geen negen maar drie WK punten opleverde.

De positieve dingen neemt Jeffrey mee naar Portimão (Portugal) waar volgende week de tweede ronde van het kampioenschap plaatsvindt. En positieve dingen zijn er zeker om mee te nemen, want Jeffrey heeft in Jerez laten zien met de snelste rijders in het WK mee te kunnen.

Jeffrey Buis: “Het was een goed weekend, maar niet met de resultaten waar we op gehoopt hadden. In de eerste race zat ik vooraan in de kopgroep toen ik werd aangetikt en daardoor crashte. In de tweede race ging het opnieuw goed en kwam ik als zevende over de finish. Erg jammer van de penalty, maar we hebben laten zien dat we het tempo hebben om vooraan mee te kunnen strijden en dat gevoel moeten we meenemen naar volgende week. Ik wil het team, mijn sponsoren en volgers bedanken voor hun support!”

EVENT SPONSOR JEREZ

Pieter Aalbers [Vief realiseert_]: “Vanaf de ontwerptafel tot de oplevering van projecten ben ik voor opdrachtgevers hún link tussen architecten, bouwers en leveranciers. Ik vertaal wensen met betrekking tot interieur en exterieur naar realisatie door vakmensen. Mijn technische opleiding en ervaring op het gebied van design, bouwkunde en bouwbegeleiding bieden opdrachtgevers daarbij de zekerheid dat deadlines binnen vastgestelde budgetten gehaald worden. Mijn persoonlijke en professionele aanpak, creativiteit en oog voor detail komen tot hun recht bij zeer uiteenlopende projecten, zowel nationaal als internationaal.

Vief realiseert_ “Project management Interior and Exterior Design” | Meer informatie: www.viefrealiseert.nl