Het seizoen voor Jeffrey Buis kan beginnen na geslaagde kick off bijeenkomst!

Het seizoen voor Jeffrey Buis kan beginnen! Zondag 10 februari was de kick off van het seizoen voor Jeffrey Buis Racing. Deze geslaagde en goed bezochte bijeenkomst werd gehouden bij Camping de Moesberg in Nijensleek. Tijdens de presentatie werd er teruggeblikt naar het mooie jaar 2018, maar voornamelijk vooruitgekeken naar het debuutjaar van Jeffrey in het WK Supersport 300 kampioenschap.

Veel mensen die Jeffrey Buis een warm hart toedragen in de motorsport waren zondag 10 februari naar Camping de Moesberg afgereisd voor de aftrap van het seizoen 2019 voor Jeffrey Buis Racing. Presentator Asse Klein sprak met Jeffrey over het succesvol verlopen seizoen 2018 en daarnaast werd er voornamelijk vooruitgekeken naar het seizoen 2019, waarin de 17-jarige coureur uit Steenwijkerwold zijn debuut gaat maken in het WK Supersport 300 kampioenschap. Jeffrey gaat rijden in het WK voor het MTM Kawasaki Racingteam op Kawasaki Ninja 400.

Tijdens de presentatie werd er toegelicht waarom Jeffrey en zijn mensen zeer tevreden zijn met de keuze om voor het Belgische team te gaan rijden. Ook kijkt Jeffrey erg uit naar zijn debuutjaar in het WK, maar is het naar eigen zeggen nog erg lastig om een doelstelling te bepalen. Jeffrey: ‘In maart gaan we voor het eerst testen met de Kawasaki en het is belangrijk om zoveel mogelijk meters te maken voor het seizoen start. Tijdens de eerste raceweekenden gaan we zien waar we staan, maar ik heb er alle vertrouwen in dat we er een mooi seizoen van kunnen maken!’

Ook kwam de voorzitter van Stichting Against Cancer Patrick Boxem aan het woord. Jeffrey is sinds vorig jaar een trotse ambassadeur van de stichting. Content Junkies zal komend jaar zorgen voor video content voor zowel Jeffrey als het MTM Kawasaki Racingteam. Eigenaar van Content Junkies, Mark de Vink, was aanwezig bij de presentatie om het een en ander toe te lichten. De presentatie werd afgesloten met de onthulling van de Kawasaki Ninja 400, waar Jeffrey komend jaar mee gaat rijden tijdens een aantal IDM evenementen en een aantal andere gastoptredens buiten het WK.

De catering werd verzorgd door Camping de Moesberg en dat was uitstekend voor elkaar. Na de presentatie was het tijd voor de verloting, waarbij de hoofdprijs (zie onderstaande foto) een helm van Jeffrey was die hij droeg tijdens het seizoen 2018. Al met al was het een zeer geslaagde middag en het team Jeffrey Buis Racing wil nogmaals iedereen bedanken voor hun komst en steun richting Jeffrey. We zijn er klaar voor om er een mooi seizoen van te maken!

Fotografie: Frank Lafeber