Jeffrey Buis begint aan nieuw WK-seizoen: “We zijn er klaar voor”

De voorbereiding op het seizoen 2021 is voorbij. Komend weekend gaat het “echte werk” beginnen tijdens de eerste ronde van het WK Supersport 300 kampioenschap op Motorland Aragon. Na goede tests is Jeffrey Buis er klaar voor om te beginnen op een circuit waar hij vorig jaar veel succes heeft behaald.

Na een lange, maar voornamelijk goede voorbereiding is Jeffrey Buis er klaar voor om er alles te doen om zijn wereldtitel te verdedigen. Anderhalve week geleden heeft de 19-jarige coureur zijn laatste test met het MTM Kawasaki team gehad op het circuit van Misano, een baan waar in juni de tweede ronde van het wereldkampioenschap wordt verreden. Ook tijdens deze test was het ritme en de snelheid van Jeffrey erg goed.

Komend weekend (21 t/m 23 mei) gaat het WK Supersport 300 beginnen op Motorland Aragon. Aan het Spaanse circuit heeft Jeffrey uitstekende herinneringen, want vorig jaar wist hij daar drie van de vier races te winnen. In totaal bestaat het WK Supersport 300 deelnemersveld in 2021 uit 42 rijders afkomstig uit 14 verschillende landen. Jeffrey gaat als regerend wereldkampioen met nummer 1 van start. Dit jaar staan er iedere ronde weer twee races op het programma. Op Motorland Aragon gaat de race van zaterdag om 12:45 uur van start en de wedstrijd op zondag begint om 15:15 uur.

Jeffrey Buis: “Ik heb er natuurlijk enorm veel zin in om te beginnen. We hebben met het team veel getest en veel dingen geprobeerd. De snelheid zit er goed in. De races in Aragon kijk ik sowieso erg naar uit, omdat het vorig jaar daar zo goed ging. We gaan in Aragon zien waar iedereen echt staat. Mijn doel voor dit seizoen is natuurlijk om weer wereldkampioenschap te worden. Dat is zeker geen gemakkelijke opgave, maar we gaan voor het hoogst haalbare. De testen zijn volgens mij voor alle rijders binnen het MTM Kawasaki team goed gegaan. We zijn in zijn geheel met alle mensen die betrokken zijn een sterk team.”

Gisteren heeft het MTM Kawasaki een teampresentatie video gelanceerd. De video waarin rijders Koen Meuffels, Adrián Huertas, Yuta Okaya en natuurlijk Jeffrey worden voorgesteld worden is te bekijken via onderstaande link.

 

Foto credit: Randy van Maasdijk