Jeffrey Buis behaalt op indrukwekkende wijze zijn eerste WK-zege in Aragon

Jeffrey Buis heeft zijn allereerste World Supersport 300 race gewonnen op Motorland Aragon. De MTM Kawasaki MotoPort coureur deed dit op indrukwekkende wijze door vanaf pole position van start tot finish aan de leiding te rijden. Jeffrey had op de eindstreep bijna zeven seconden voorsprong op de tweede coureur.

Na zijn World Supersport 300 podiumplaats in Portimão begon Jeffrey Buis met veel vertrouwen aan het eerste van twee raceweekenden op Motorland Aragon. Dat was vanaf het begin goed te zien. In alle drie de vrije trainingen was Jeffrey het snelste van zijn groep. Na de vrije trainingen was de 18-jarige coureur uit Steenwijkerwold ook het snelste van het hele veld van 52 deelnemers. Dit herhaalde Jeffrey nogmaals in de kwalificatie. In de Superpole stond Jeffrey lang bovenaan op de tijdlijst. In de slotfase was hij iets teruggezakt naar plaats drie. In zijn laatste ronde zette de MTM Kawasaki MotoPort coureur een 2’06.450 en dat was genoeg voor zijn eerste pole position in het WK! Wat zijn prestatie nog bijzonderder maakte was dat hij zijn ronde alleen reed zonder slipstream.

Zaterdagmiddag om 16:30 uur ging de eerste race van het weekend van start. Jeffrey’s plan pakte perfect uit. Na een goede start probeerde de Kawasaki-coureur zich in de eerste ronde gelijk los te rijden. Toen de rijders in de openingsronde het lange rechte stuk opgingen had Jeffrey net genoeg voorsprong, zodat zijn achtervolgers niet in zijn slipstream konden komen. Vervolgens reed Jeffrey een uitstekend tempo en was hij een seconde per ronde sneller dan zijn achtervolgers. Na tien ronden kwam Jeffrey met een voorsprong van zeven seconden als eerste over de finish, waardoor zijn eerste WK-overwinning een feit is en hij het Wilhelmus liet klinken in Aragon!

Door deze overwinning staat Jeffrey nu vijfde in het WK-klassement met dertien punten achterstand op de nummer één. Zondagmiddag om 15:15 uur mag Jeffrey opnieuw vanaf pole position starten in de tweede World Supersport 300 race op Motorland Aragon.

Jeffrey Buis: “Wat een dag! Vanaf de eerste training was het tempo al goed en ik kon alleen snelle tijden rijden. Zaterdagmorgen in FP3 was ik met oude banden het snelste. Mijn eerste pole was al heel gaaf, maar in de wedstrijd worden de punten verdeeld. Ik pushte vanaf de eerste ronde en het lukte om weg te komen. Ik kon mijn tempo constant houden en wist een ruime voorsprong op te bouwen. Het is een fantastisch gevoel om mijn eerste race hier te winnen! Ik wil het team, mijn sponsoren en iedereen die mij steunt enorm bedanken! Maar het weekend is nog niet voorbij, want morgen hebben we de tweede race en dan gaan we er weer vol voor!”