Jeffrey Buis doet uitmuntende zaken voor het WK Supersport 300 kampioenschap in Aragon

Jeffrey Buis heeft uitstekende zakengedaan in het WK Supersport 300 kampioenschap op Motorland Aragon. Na een tweede plaats in de eerste race wist de MTM Kawasaki de tweede race op zijn naam te schrijven. Op zijn geliefde Aragon bracht hij zijn totaal op elf WK-zeges in zijn carrière. Door de geweldige resultaten gaat 21-jarige-coureur volgende week met een voorsprong van 30 punten beginnen aan slotronde in het Portugese Portimão.

Jeffrey begon het weekend sterk in Aragon. Hij voelde zich goed op de Kawasaki motorfiets en dat liet hij dan ook direct zien gedurende de vrije trainingen. De eerste vrije training sluit Jeffrey af als eerste. Tijdens de tweede vrije training kan Jeffrey niet de optimale plek op de baan vinden voor een slipstream, hiermee staat hij gecombineerd derde op de tijdenlijst.

Op zaterdagochtend begonnen we met de twintig minuten durende Superpole sessie. De coureur uit Steenwijk reed een sterke kwalificatiesessie, waarin hij meerdere snelle rondetijden op de klokken wist te zetten. Het doel was om op de eerste startrij te kwalificeren en dat lukte met een derde plaats voor de wedstrijden later in het weekend.

De eerste wedstrijd op zaterdagmiddag begon sterk voor Jeffrey. In de openingsronde nam hij direct de leiding en probeerde een gaatje te slaan. Maar op het rechte stuk kwamen de rijders uit zijn slipstream. We zagen flinke gevechten op de baan, totdat we een rode vlag situatie zagen. Dit door een ongeval van een collega rijder eerder in de wedstrijd. De wedstrijd werd hervat over vijf ronden. Hierdoor werd het chaotisch op de baan en agressief werd gereden. In de laatste ronde wil Jeffrey aanzetten om de eerste positie over te nemen maar door een klein foutje slaagt hij hier niet in. Hierdoor wordt hij nipt tweede kort acht teamgenoot Loris Venema, wat het een 1-2 maakt voor het MTM Kawasaki Team.

Op een warm Motorland Aragon gingen om 15:15 de licht op groen voor de tweede wedstrijd van het weekend. Wederom was Jeffrey direct agressief en nam in de openingsronde de leiding over. Echter lukt het niet op de voorsprong vast te houden. Ook kent hij een hachelijk momentje in de vierde ronde, waar hij een highside maar net weet te voorkomen. We zien een zinderende wedstrijd waar om elke meter wordt gevochten. Buis positioneert zich uitstekend, voordat ze het rechte stuk opdraaien. De Kawasaki-coureur komt uit de slipstream en komt als winnaar over de finish.

Jeffrey heeft nu een totaal van 194 punten in het kampioenschap en een voorsprong van 30 punten. Er zijn in totaal nog vijftig punten te verdelen, dus de Kawasaki-coureur maakt zich klaar voor een spannend finale weekend in Portugal.

Jeffrey: “Het was een super weekend in Aragon. Vanaf het eerste moment voelde ik mij sterk en dat gevoel kon ik gedurende het raceweekend vasthouden. Elke sessie stonden we er goed bij en dat wisten we om te zetten in een derde tijd tijdens de Superpole. Beide wedstrijden waren erg goed en hebben we hard moeten vechten voor deze klasseringen. Al met al ben ik zeer tevreden met het verloop van het weekend in Spanje. Nu gaan we ons volledig focussen op de laatste wedstrijd in Portimão. Ik wil het MTM Kawasaki Team bedanken voor dit weekend.”

Jeffrey gaat zich opmaken voor de finale wedstrijd dat aankomend weekend zal plaatstvinden. Deze wordt verreden van 29 september tot en met 1 oktober op het Autódromo Internacional do Algarve in Portugal. Het belooft een zeer spannend slot te worden, waarbij Jeffrey vol voor de eerste plek in het kampioenschap zal gaan.

Foto credits: Randy van Maasdijk