Jeffrey Buis en MTM Kawasaki verlengen samenwerking voor 2021

Wereldkampioen Jeffrey Buis komt ook in het seizoen 2021 uit voor het MTM Kawasaki team in de World Supersport 300 klasse. De 18-jarige Nederlander zal daarnaast onder de vlag van het team gaan trainen met een Kawasaki Ninja ZX-6R ter voorbereiding op een toekomstige overstap naar de World Supersport categorie.

Jeffrey Buis maakte in 2019 zijn debuut in het World Supersport 300 kampioenschap bij MTM Kawasaki. Na een goed eerste jaar volgde de absolute doorbraak van de jonge coureur uit Steenwijkerwold in 2020. Met vier overwinningen en acht podiumplaatsen werd Buis met de Kawasaki Ninja 400 op overtuigende wijze wereldkampioen in Estoril. MTM Kawasaki en Buis verlengen deze succesvolle samenwerking en gaan in het seizoen 2021 samen op jacht naar prolongatie van de Supersport 300 wereldtitel.

Daarnaast gaat Buis veel trainingsmeters maken met een Kawasaki ZX-6R. Dit project wordt opgestart door het MTM Kawasaki team met als doel dat de talentvolle coureur zich kan voorbereiden op een mogelijke overstap naar de World Supersport klasse in het seizoen 2022.

Jeffrey Buis: “Ik ben heel erg blij dat ik bekend mag maken dat ik ook volgend jaar voor MTM Kawasaki zal rijden. Het team voelt als thuis en we hebben laten zien dat we samen tot geweldige resultaten kunnen komen. Voor 2021 hebben we een dubbel doel. We gaan ervoor om de wereldtitel te prolongeren en daarnaast gaan we veel trainingsmeters maken met de Kawasaki ZX-6R. Ik kijk er enorm naar uit!”

Ludo van der Veken (MTM Kawasaki teameigenaar): “Jeffrey heeft bij ons in de afgelopen jaren hele grote stappen gemaakt met de wereldtitel als geweldige beloning. “Never change a winning team” is het gezegde en daarom zijn we trots om aan te kunnen kondigen dat hij ook volgend jaar voor MTM Kawasaki zal rijden. Ook kijk ik er naar uit om samen het Supersport project op te starten, zodat Jeffrey zich kan voorbereiden op een overstap naar deze klasse in de toekomst. Maar het belangrijkste is dat we er alles aan gaan doen om de Supersport 300 wereldtitel met glans te verdedigen.”