Jeffrey Buis in 2024 met Freudenberg-KTM

Freudenberg KTM-PALIGO Racing realiseert sensationele transfer

 

Het succesvolle raceteam Freudenberg KTM-PALIGO Racing tekent een contract met de Nederlandse voormalige Supersport 300-wereldkampioen Jeffrey Buis. De ervaren en getalenteerde coureur zal in 2024 strijden op de nieuwe KTM RC 390 R. Met deze stap geeft de Duitse Freudenbergploeg een krachtig signaal af voor de toekomst en bereidt zich voor op een veelbelovend seizoen.

Jeffrey Buis is een zeer bekende naam in de Supersport 300 en werd in 2020 wereldkampioen in deze categorie. De afgelopen jaren heeft hij zich gevestigd als een van de meest succesvolle Supersport 300-coureurs. Afgelopen weekend toonde hij in Magny Cours zijn klasse als dubbelwinnaar. Jeffrey Buis is de eerste aanwinst van het team voor het komende WK-seizoen. Jeffrey zal de plaats innemen van Lennox Lehmann, die nu promotie zal maken naar de Supersport 600-categorie.

Met deze contractondertekening bewijst het Freudenberg KTM-PALIGO Racing Team opnieuw dat ze de nieuwe KTM RC 390 R hebben ontwikkeld tot een van de topmotoren in de Supersport 300-klasse.

Carsten Freudenberg: “Het binnenhalen van een rijder van het kaliber als Jeffrey in het team maakt mij echt heel trots. Het toont ook de waardering van Freudenberg-KTM-PALIGO Racing in de hele paddock. Het contract tekenen met Jeffrey is gewoonweg perfect. Iedereen die meedoet aan de Supersport 300 zoekt een snelle coureur en heeft Jeffrey op het verlanglijstje. Nu hebben we de eerste winnende coureur aan boord voor 2024. De voorbereidingen voor het komende seizoen zijn in volle gang. Er zullen zeker nog meer verrassingen volgen. Ik ben blij dat we met Jeffrey het eerste puzzelstukje voor komende WK-seizoen op zijn plek hebben kunnen leggen. Deze contractondertekening geeft het team de nodige stabiliteit voor de verdere planning. In deze context gaat veel dank uit naar KTM, PALIGO en natuurlijk alle sponsoren van Team Freudenberg. Zonder stabiele en betrouwbare partners zou dit allemaal niet mogelijk zijn geweest!”