Jeffrey Buis in volle voorbereiding op het komende seizoen met Team Freudenberg KTM

Afgelopen periode is het rustiger geweest rondom Jeffrey Buis. Maar we zitten absoluut niet stil. De winterperiode wordt optimaal benut door Jeffrey en zo heeft hij al meerdere testen afgewerkt op zijn nieuwe KTM RC 390 motorfiets. Ook heeft hij een prachtige medaille in ontvangst mogen nemen op het FIM-gala voor het behalen van de WK Supersport 300 titel. En de voorbereidingen voor het nieuwe raceseizoen zijn in volle gang.

Inmiddels heeft de tweevoudig-wereldkampioen twee waardevolle testen afgewerkt samen met Team Freudenberg. Dit is de nieuwe renstal waarvoor Jeffrey in 2024 zal uitkomen in het FIM World Supersport 300 championship op een KTM-motorfiets. De eerste testen in Cartagena en Valencia waren beiden positief zowel voor Jeffrey als het team.

Op het Spaanse circuit van Cartagena maakte Jeffrey de eerste kennismaking met de KTM RC 390 machine en het Duitse Freudenberg Team. Het was een belangrijke test, waarin Jeffrey de zithouding en persoonlijke voorkeuren op de motor naar zijn hand heeft kunnen zetten. Daarbij is de vering uitbundig getest en ook verfijnd, zodat het rijden makkelijker ging. Het is een nieuwe machine maar het gevoel was direct goed, het team werkt fijn en is perfect gestructureerd.

In Valencia heeft Jeffrey eveneens een nuttig testprogramma afgevinkt. Het rijden ging erg goed, waarbij de rondetijden ook aanzienlijk snel waren. De samenwerking met het team verloopt uitstekend en de machine voelt goed aan. Daarbij worden er ook flinke stappen gemaakt met de setting van de KTM-motorfiets. Al met al veel positieve punten en nu al een goede basis voor de start van het nieuwe seizoen.

Ook heeft Jeffrey een prachtige prijs in ontvangst mogen nemen voor het behalen van zijn 2023 wereldkampioenschap in het WK Supersport 300. Begin december is hij afreist naar Liverpool voor het FIM-Gala. Hier werd de 22-jarige coureur gehuldigd en kreeg een prachtige gouden medaille voor het behalen van zijn kampioenschap. Het was een mooi evenement met alle FIM-kampioenen uit alle motorsportdisciplines.

Daarnaast organiseerde Jeffrey zijn jaarlijkse sponsorbijeenkomst afgelopen december. Hier kwamen alle sponsoren bij een om te proosten op Jeffrey zijn wereldtitel. Natuurlijk werd er ook vooruit geblikt op het nieuwe 2024 seizoen, waarbij het nieuwe Team Freudenberg werd voorgesteld. Ook maakte Jeffrey zijn nieuwe logo wereldkundig. Een nieuw, fris en strak ontwerp dat meer opvalt. De bijeenkomst was zeer waardevol voor Jeffrey, omdat alle partners en belangstellende bij elkaar waren. Voor nu waren dit de hoogtepunten van Jeffrey zijn winterperiode. We werken ondertussen hard verder om het nieuwe seizoen zo sterk mogelijk voor de dag te komen.

Voor de komende periode staan er nog enkele testen op het programma met Team Freudenberg. Ook zal Jeffrey zelf naar Spanje afreizen om daar te rijden op de supermoto machine. Dit alles om zo sterk mogelijk aan het komende seizoen te beginnen. De eerste wedstrijd van het FIM World Supersport 300 championship vindt plaats van 20 tot en met 22 maart op het circuit van Barcelona.