Jeffrey Buis is in volle voorbereiding op het nieuwe FIM World Supersport 300 seizoen

Ondanks dat de wintermaanden een rustige periode is wordt er achter de schermen niet stilgezeten. Er staat een nieuw seizoen te wachten voor Jeffrey Buis en hij is volop in voorbereiding op het komende FIM World Supersport 300 kampioenschap.

Met veel zelfvertrouwen kijkt Jeffrey uit naar 2023 seizoen waarbij hij met MTM Kawasaki terugkeert in de Supersport 300 categorie. Het team waarbij hij veel goede resultaten wist te behalen, met als hoogtepunt het wereldkampioenschap in 2020. De jonge Nederlander komt uit op een Kawasaki Ninja 400.

Inmiddels zijn de eerste meters van het seizoen een feit. Jeffrey is in januari samen met team Molenaar afreist naar Spanje om daar gedurende twee weken veel te rijden om het gevoel met de motorfiets weer terug te krijgen. Met drie dagen in Jerez, twee dagen in Almería en twee dagen in Cartagena kunnen we spreken van een mooi gevuld testschema met de nodige rijtijd. Het waren positieve dagen en Jeffrey kwam gauw in zijn ritme. Jeffrey: “Het rijden ging direct als vanouds, ik voelde mij gelijk goed op de motor en de rondetijden waren na enkele rondjes al snel op het oude niveau. Op Cartagena heb ik zelfs een nieuw ronderecord gereden. Het zelfvertrouwen is goed en ik geloof dat we mooie dingen kunnen laten zien in het nieuwe seizoen.”

Daarnaast is Jeffrey volop bezig met conditietraining. Zo is hij veel onderweg op de racefiets en fietst hij de bossen door met de mountainbike. Maar ook de wintersporten bevalt hem goed. Zo is hij veel te vinden op de schaatsbaan en maakt hij vele meters op de ijzers. Daarbij is Jeffrey ook meerder malen per week aan het trainen in de sportschool om zijn kracht op peil te houden. Jeffrey is fit en kan niet wachten om het seizoen af te trappen.

Testen met MTM Kawasaki

In de periode van 13 tot en met 19 maart zal Jeffrey wederom naar Spanje afreizen om met het complete MTM Kawasaki team te testen, ter voorbereiding op komend seizoen. Dit zal gebeuren op de circuits van Barcelona en Aragon. Tevens twee circuits waar later in het seizoen ook een wedstrijd om het wereldkampioenschap wordt verreden.

Het FIM World Supersport 300 kampioenschap begint zijn seizoen op het TT Circuit in assen in het weekend van 21 tot en met 23 april. In aanloop van onze thuiswedstrijd zullen wij jullie op de hoogte houden middels de nieuwsbrief en social mediakanalen van Jeffrey Buis.