Jeffrey Buis keert terug naar het WK Supersport 300 met MTM Kawasaki

Jeffrey Buis en het MTM Kawasaki team zijn tot een akkoord gekomen voor het FIM World Supersport 300 championship in 2023. Naar één seizoen afwezigheid keert de jonge Nederlander terug bij het Belgische team waarin hij in 2020 wereldkampioen wist te worden.

Jeffrey is blij zijn plannen voor komend seizoen te mogen onthullen. Na een lastig seizoen in het WK supersport zal hij terugkeren richting de Supersport 300 waar hij zal rijden op een Kawasaki Ninja 400. Het MTM Team is niet onbekend, in tegen deel zelfs. In de afgelopen jaren behaalde Jeffrey en het MTM Kawasaki team samen 7 overwinningen, 13 podiumplaatsen en één wereldkampioenschap.

In 2019 begint Jeffrey hier zijn carrière, hij maakt mooie progressie en laat goede resultaten zien. Het jaar daarop, in 2020 blijft hij het team trouw. Het is een uitmuntend seizoen waarin de jonge Nederlander vier overwinningen en in totaal acht podiumposities behaald en daarmee wereldkampioen wordt in Supersport 300 klasse. In het jaar van 2021 vecht Jeffrey tot aan de laatste race voor het kampioenschap en weet uiteindelijk derde in de eindstand te worden. Voor 2023 maakt Jeffrey zijn rentree in deze klasse.

Jeffrey Buis: “Ik ben blij dat ik in 2023 weer voor MTM Racing ga rijden, mede dankzij Ludo, Kawasaki Benelux en Europa dat ik opnieuw de kans heb gekregen om me te bewijzen in de 300 klasse. Het vorige seizoen was niet echt een goed jaar voor mij, met wat fouten, en alles viel niet echt op zijn plaats in de 600. Daardoor ben ik tevreden dat ik weer terug kan naar de 300 en het doel van 2023 mag wel duidelijk zijn maar ga er alles aan doen om alles eruit te halen en dan gaan we het zien bij de eerste race in Assen hoe het erbij staat.”

Voor de start van het seizoen zal Jeffrey gaan testen met het MTM-team om zo goed mogelijk voorbereid te zijn voor het nieuwe seizoen. Daarnaast zal hij ook de nodige meters maken op zijn trainingsmotor gedurende de winterperiode. De eerste wedstrijd van 2023 start op thuisbodem, namelijk op het TT Circuit in Assen van 21 tot en met 23 april.

Foto credits: Randy van Maasdijk