Jeffrey Buis klaar voor nieuwe uitdaging in Imola

Na zijn sterke race in Assen, waar Jeffrey Buis drie WK-punten wist te scoren, staat er nu een nieuwe uitdaging op hem te wachten. Komend weekend rijdt Jeffrey in de World Supersport 300 op Imola, een nieuw circuit voor de 17-jarige coureur. Lees hier de voorbeschouwing op deze race.

Jeffrey Buis is zijn World Supersport 300 seizoen sterk begonnen. In Aragon werd zijn inhaalrace net niet beloond met punten, toen hij als zestiende over de finish kwam. Wel liet hij een goede indruk achter, omdat hij vanaf de eenendertigste startpositie moest vertrekken. Het doel voor de thuisrace in Assen was om een goede kwalificatie te rijden en dat lukte. Jeffrey maakte in de race deel uit van de grote kopgroep op het TT Circuit Assen en finishte slechts op 1.4 seconde van de winnaar als dertiende. Hiermee scoorde Jeffrey zijn eerste drie WK-punten.

De derde ronde van het World Supersport 300 kampioenschap is dit weekend (10 t/m 12 mei) op het circuit van Imola, een uitdagend circuit met veel krappe chicanes. Jeffrey heeft nog niet eerder op deze baan gereden. Het wordt belangrijk voor de MTM Kawasaki coureur dan ook belangrijk om tijdens de vrije trainingen van vrijdag het circuit snel onder de knie te krijgen en op tempo te komen. De race gaat zondagmiddag om 15:15 uur van start.

Jeffrey Buis: ‘Het plan is om in Imola vanaf de eerste training op dezelfde manier te werk te gaan als in Assen. Ik heb er erg veel zin in om voor op de Kawasaki te stappen. Imola is een nieuw circuit voor mij en het staat ook bekend als een moeilijke baan. Het wordt dus belangrijk om snel het circuit te leren kennen in de trainingen. Het doel is om weer punten te scoren. Ik weet ook dat het moeilijk gaat worden, maar ik ga mijn uiterste best doen!’

Fotograaf: Henk Teerink