Jeffrey Buis maakt indruk tijdens terugkeer in het WK Supersport 300 in Assen

Jeffrey Buis heeft afgelopen weekend zijn terugkeer gemaakt in het FIM World Supersport 300 Championship. In het weekend van 21 tot en met 23 april stond de thuiswedstrijd op het TT-Circuit in Assen op het programma. De MTM-Kawasaki coureur sloot het eerste raceweekend af met een achtste plaats in race en een DNF in race twee.

Op vrijdagochtend gingen de lichten op groen voor de opening van het WK Supersport 300 seizoen. Jeffrey had direct de snelheid te pakken en klokte de snelste tijd in de eerste vrije training. Tijdens de tweede vrije training werd er voornamelijk gewerkt aan de racepace voor de te verrijden wedstrijden later in het weekend.

Tijdens de Superpole sessie op zaterdagmorgen was de baanconditie niet ideaal. Op een opdrogende baan besloot Jeffrey om op regenbanden naar buiten te gaan. De 21-jarige coureur bleef vervolgens de complete sessie buiten, waar andere rijders naar binnen gingen om over te stappen op slicks. Helaas pakte dit niet uit zoals gehoopt, wat resulteerde in een achttiende startplaats voor de twee races.

De eerste race was spannend tot het laatste moment. Het was een goede wedstrijd waarin Jeffrey zich sterk liet zien. De MTM-Kawasaki coureur had een goede start en wist zich binnen enkele ronden na de kopgroep te rijden. De complete race vecht hij om de podiumposities maar komt in de slotfase in het gedrang en finisht uiteindelijk op de achtste plaats.

Race twee begon wederom uitstekend voor Jeffrey. Hij begon sterk aan zijn wedstrijd en liet zich goed zien in de kopgroep. Het was een chaotische race waarin we een grote kopgroep zagen. Helaas kwam de Kawasaki rijder halverwege de race hard ten val. Jeffrey probeerde zich te positioneren voor de laatste drie ronden om daarna de aanval in te zetten. Helaas kwam er vroegtijdig een eind aan de wedstrijd van de 20-jarige coureur na een valpartij. Gelukkig is hij zelf oké!

Jeffrey: “Overal was het een positief weekend in Assen. Ik heb laten zien dat ik de snelheid heb en dat ik kan vechten in de kopgroep. Vrijdag begon direct sterk met de snelste tijd en een goede racepace. De Superpole verliep helaas net wat anders. Door de verkeerde bandenkeuze kwam ik niet verder dan een achttiende startplaats. In de eerste race wist ik mij al gauw naar voren te werken en streed de complete race in de kopgroep. Uiteindelijk moest ik genoegen nemen met een achtste plaats. De tweede race was chaotisch, ik reed in een grote kopgroep totdat ik ten val kwam halverwege de wedstrijd. Ook dit hoort er helaas bij. Ik ben blij om terug te zijn in de Supersport 300, dank aan het MTM Kawasaki voor het weekend.”

Het eerstvolgende wedstrijdweekend is over twee weken. Dan komt Jeffrey in actie op het circuit van Barcelona in het weekend van vrijdag 5 tot en met zondag 7 mei. De eerste races zitten erop, het gevoel is goed, Jeffrey voelt zich sterk en wij kijken met veel vertrouwen naar de rest van het seizoen.

Foto credit: Randy van Maasdijk