Jeffrey Buis na sterk optreden net buiten het podium in Assen

Jeffrey Buis was opnieuw zeer sterk onderweg tijdens de tweede WK Supersport 300 race in Assen. Meer dan de helft van de race reed de regerend wereldkampioen aan de leiding, maar zijn goede optreden werd deze keer niet beloond met een top-drie klassering. Na een penalty eindigde Jeffrey net buiten het podium op plaats vier.

Jeffrey Buis wist zaterdagmiddag zijn eerste podium van het seizoen 2021 te scoren en het kon natuurlijk niet mooier, dan dit gebeurde in het bijzijn van zijn fans op het thuiscircuit in Assen. Jeffrey streed volop voor de winst, maar eindigde uiteindelijk op de derde plaats op het podium. Zondagmiddag stond de tweede WK Supersport 300 race op het programma. Jeffrey mocht opnieuw vanaf plaats twee op de eerste startrij aan de race beginnen.

Jeffrey reed opnieuw een erg sterke race, die helaas niet werd beloond met een overwinning of podiumplaats. Jeffrey reed meer dan de helft van de wedstrijd aan de leiding. In het gedrang van de laatste ronde werd hij een aantal keer naar buiten gedrukt. Uiteindelijk wist de MTM Kawasaki coureur zich nog wel weer terug te knokken naar een tweede plaats op de eindstreep. Na afloop van de race werd er meerdere rijders een positie teruggezet, omdat ze over het groene waren gegaan in de laatste ronde. De coureur uit Steenwijkerwold werd zelfs twee plaatsen teruggezet. Jeffrey werd hierdoor niet tweede, maar vierde in de tweede race op het TT Circuit Assen. Het was een uitstekende race van Jeffrey, maar niet met het passende eindresultaat.

Met zijn derde en vierde plaats is Jeffrey gestegen naar een vijfde plaats in het wereldkampioenschap. De volgende WK Supersport 300 ronde wordt over twee weken (6 t/m 8 augustus) verreden op het circuit van Most in Tsjechië.

Jeffrey Buis: “Het was een goede race. Ik heb heel veel ronden aan kop gereden. In de laatste ronde gebeurde er van alles. Ik werd helaas wel een beetje op het groene geduwd. Ik kon geen andere kant op. Nog wel als tweede gefinisht, maar na de race twee plekken achteruit gezet. Tevreden met mijn race, maar niet tevreden met het eindresultaat.”

Foto credit: Randy van Maasdijk