Jeffrey Buis negende na inhaalrace in slotrace van 2020

Wereldkampioen Jeffrey Buis is na een inhaalrace negende geworden in de laatste race van het seizoen 2020. In de beginfase van de tweede World Superspor 300 race op het Circuito do Estoril werd de MTM Kawasaki MotoPort coureur geraakt en kon hij een crash nog maar net voorkomen. Met een strak  tempo wist Jeffrey alsnog binnen de top-tien te finishen.

Jeffrey Buis wist zaterdagmiddag na een briljant seizoen de wereldtitel in de Supersport 300 klasse veilig te stellen. De 18-jarige coureur finishte na een sterke slotfase als zesde in de eerste race en dat was voldoende om zich de jongste Nederlandse wereldkampioen in de wegrace te noemen. Maar het seizoen was nog niet voorbij, want Jeffrey moest zondagmiddag nog van start in de laatste race van het seizoen op het Circuito do Estoril. Net als in de eerste race moest hij vanaf de zevende startrij op de negentiende startplaats vertrekken.

Dat het lastig kan zijn om het middenveld te rijden, ondervond de MTM Kawasaki MotoPort coureur in de tweede ronde. Jeffrey werd van achteren geraakt in de krappe chicane viel terug naar plaats vierentwintig. Vervolgens klokte Jeffrey constant één van de snelste ronden van het veld, waardoor de een na de andere rijder wist te passeren. In de tiende en laatste ronde wist Jeffrey nog als negende te finishen. De kersverse wereldkampioen sluit het seizoen af met een voorsprong van 37 punten op de nummer twee in het kampioenschap. Na afloop van de race werd de top-drie in het kampioenschap gehuldigd op de podium. (zie foto)

Jeffrey Buis: “P9 in de tweede en laatste race van het seizoen. In de tweede ronde werd ik geraakt en crashte bijna, waardoor ik terugviel naar P24. Ik had daarna een goed tempo en nog weer flink naar voren gereden. Er zat niet meer in dan de negende plaats vandaag. Ik wil iedereen bedanken voor alle felicitaties na het behalen van de wereldtitel; heel gaaf!”

Foto credits: Randy van Maasdijk