Jeffrey Buis nieuwe WK-leider na geweldige tweede overwinning in Aragon

Na een extreem spannende tweede World Supersport 300 race op Motorland Aragon is Jeffrey Buis opnieuw als eerste over de finish gekomen. Jeffrey sloeg in de laatste bocht toe door twee rijders buitenom te passeren. Door deze dubbele zege is de MTM Kawasaki MotoPort coureur de nieuwe leider in het wereldkampioenschap.

Jeffrey Buis scoorde zaterdagmiddag zijn eerste overwinning in de World Supersport 300 klasse door in de eerste race op Motorland Aragon van start tot finish aan de leiding te rijden. De 18-jarige coureur had kort voor de race ook zijn eerste pole position in het WK weten te veroveren. Daarom mocht Jeffrey zondagmiddag in de tweede race ook vanaf de eerste startpositie vertrekken tijdens de tweede race in Spanje.

Opnieuw was Jeffrey als eerste weg bij de start. De 18-jarige coureur probeerde net als in de eerste race om gelijk een gaatje te slaan. Dit lukte deze keer niet, alleen hadden de coureurs achter hem wel veel moeite om te volgen. Hierdoor reed Jeffrey praktisch constant aan de leiding van de wedstrijd. Halverwege de race leek het er even op dat Jeffrey samen met teamgenoot Scott Deroue weg kon komen, maar ze werden weer achterhaald.

Het kwam aan op de laatste ronde. Jeffrey viel in de slotronde terug naar plaats drie en ging in deze positie ook het lange rechte stuk op dat eindigt bij de laatste bocht. Met een gewaagde inhaalactie passeerde Jeffrey beide races buitenom bij het aanremmen van deze ronde bocht. De coureur uit Steenwijkerwold wist de eerste positie vast te houden en won zo zijn tweede WK-race van het weekend.

Door dit geweldige succes heeft Jeffrey nu ook de leiding in het wereldkampioenschap in handen met 83 punten. De verschillen zijn klein, want de top-vier staat binnen acht punten van elkaar. Jeffrey blijft nu in Spanje, want volgende weekend (4 t/m 6 september) staan er opnieuw twee World Supersport 300 races op het programma op Motorland Aragon.

Jeffrey Buis: “Mijn plan was om hetzelfde te doen als gisteren. Ik pushte nog harder dan in de eerste race. Ik keek niet achterom en gaf alles. Toen Brianti mij voorbij kwam, keek ik wel even achterom en zag dat er nog een grote groep bij elkaar was. Ik probeerde zoveel mogelijk op kop te blijven rijden en tempo te maken. Dat ik in de laatste ronde terugviel naar plaats drie kwam uiteindelijk goed uit. Ik kon uit de slipstream komen en ze buitenom passeren. Het ging nog maar net goed, want ik moest remmen op de curbstones. De eerste overwinning was al super, maar dit is natuurlijk helemaal geweldig. We staan eerste in het WK, wie had dat voor het weekend kunnen bedenken!”