Jeffrey Buis ook in 2020 met MTM Kawasaki in WorldSSP300

Jeffrey Buis zal ook volgend seizoen uitkomen voor het MTM Kawasaki Racing Team in de World Supersport 300 klasse. De prestaties zijn goed en de samenwerking verloopt uitstekend waardoor beide partijen ook in 2020 met elkaar verder gaan in het WK.

Jeffrey Buis laat een sterke indruk achter tijdens zijn eerste seizoen in het wereldkampioenschap. In het grote Supersport 300 startveld met ruim vijftig rijders kan de 17-jarige coureur zich constant meten met de top-vijftien en in Jerez wist hij zijn eerste top-tien klassering te behalen. Tijdens de laatste race op Magny Cours werd Buis zelfs achtste, waardoor hij momenteel dertiende staat in het WK-klassement. Keurige prestaties voor een rijder in zijn eerste WK-seizoen.

Volgend jaar krijgt Buis de kans om zich verder te ontwikkelen bij het MTM Kawasaki Racing Team en zal hij net als dit jaar uitkomen op een Kawasaki Ninja 400 in het WK Supersport 300 veld.  Onlangstekende Buis het contract voor 2020 bij het team afkomstig uit België, dat officieel ondersteund wordt door Kawasaki Europe.

Jeffrey Buis: ‘Het gaat dit jaar boven verwachting en de samenwerking binnen het team verloopt ook erg goed. De resultaten zijn ook goed, maar ik wil graag meer. Daarom ben ik erg blij dat ik ook volgend jaar mag uitkomen voor het MTM Kawasaki Racing Team in de WorldSSP300. Het team wil graag winnen en dat is ook mijn doel. Ik wil alle sponsoren en mensen die mij steunen bedanken, want we doen dit met zijn allen!’

MTM Kawasaki Racing teammanager Ludo van der Veken: ‘Ik ben erg blij dat Jeffrey ook volgend voor ons rijdt. De samenwerking tussen Jeffrey en het team is erg goed. Jeffrey heeft in mijn ogen veel potentieel en ik zie een toprijder in hem voor de toekomst. Hij heeft dit jaar als nieuwkomer flinke stappen gemaakt en als hij deze lijn volgend jaar kan doorzetten denk ik dat hij voor de top-vijf kan gaan.’

Foto credits: Randy van Maasdijk