Jeffrey Buis op jacht naar meer WK-punten in Misano

Jeffrey Buis maakt zich op voor de vijfde race van het World Supersport 300 seizoen op het circuit van Misano in Italië. De 17-jarige coureur uit Steenwijkerwold scoorde in de voorgaande drie races WK-punten en dat is ook zijn belangrijkste doel in Misano, maar ondertussen is Jeffrey stiekem op jacht naar meer.

Na vier races kan de start van het eerste WK-seizoen voor Jeffrey Buis goed genoemd worden. Tijdens het eerste evenement op Motorland Aragon zat de snelheid er al goed in bij de MTM Kawasaki coureur, maar na een mindere kwalificatie moest Jeffrey zich buiten de top-dertig naar voren zien te knokken. Zijn inhaalrace in Spanje eindigde net buiten de punten op plaats zestien.

Daarna zat de stijgende lijn er flink in en werd Jeffrey in de kopgroep dertiende op Assen. Ook in Imola, waar de race vanwege de regen werd afgelast, stond de jonge rijder als dertiende gekwalificeerd. In het voorgaande evenement op Jerez was Jeffrey ook sterk en behaalde hij met een negende plaats zijn eerste top-tien klassering in de World Supersport 300 categorie. In de tweede race scoorde Jeffrey opnieuw punten met een veertiende plaats.

Jeffrey heeft na vier races twaalf punten verzameld en staat daarmee nu keurig dertiende in het wereldkampioenschap. Komend weekend is de vijfde race in Misano. Jeffrey heeft twee jaar geleden met een Moto3 machine gereden op het Italiaanse circuit, maar het wordt voor hem belangrijk om snel het goede gevoel te vinden met de Supersport 300 motor. De wedstrijd start zondagmiddag om 15:15 uur.

Jeffrey Buis: ‘We hebben een aantal goede wedstrijden gehad en vooral de eerste race in Jerez was erg mooi. Het doel voor Misano is om weer punten te scoren, maar eigenlijk wil ik langzaamaan wel gaan voor top-tien klasseringen. We gaan vanaf de eerste training met het team weer hard aan het werk en ik heb er vertrouwen in dat we iets moois neer kunnen zetten.’

Foto credit: MTM Kawasaki Racing