Jeffrey Buis pakt zijn eerste WK-zege van 2021 in Most

Jeffrey Buis wint na een geweldig slot de tweede WK Superspor 300 race in Most gewonnen! In de eerste race kwam de MTM Kawasaki coureur als zevende over de finish. Door zijn eerste zege in 2021 is Jeffrey gestegen naar de derde positie in het wereldkampioenschap.

De vierde ronde van het WK Supersport 300 seizoen wordt verreden op het Autodrom Most, een nieuw circuit op de kalender. Jeffrey Buis testte onlangs al een dag in verschillende weersomstandigheden op het Tsjechische circuit en dat kwam van pas tijdens de eerste trainingsdag. In de eerste vrije training was de baan droog. De setting van Jeffrey’s Kawasaki was nog niet perfect, maar hij wist wel naar een tiende rondetijd te sturen. Voor de tweede sessie werden er wat aanpassingen gedaan, maar die konden niet goed getest worden, omdat de baan nat was. Jeffrey was op deze opdrogende baan wel sterk onderweg en noteerde de snelste tijd. Zaterdagmorgen in de Superpole kwalificatie was het zonnig. Jeffrey reed een goede sessie, waarin hij een zevende tijd op de klokken bracht.

Zaterdagmiddag mocht Jeffrey vanaf de derde startrij aan de eerste WK Supersport 300 race van het weekend beginnen. Zijn start was erg goed en Jeffrey ging als tweede op de eerste chicane af, maar hij kon de bocht niet halen. Op plaats twaalf kwam de MTM Kawasaki coureur de baan weer op. Vervolgens wist hij met een strak tempo naar de groep voor de podiumplaatsen te rijden. Jeffrey knokte zich naar plaats twee. Vervolgens verloor hij door uitremactie van een andere rijder tijd, waar hij vanaf plaats tien opnieuw terug moest zien te komen. Dat lukte en Jeffrey finishte op een zevende plaats.

Na afloop van de tweede race zou het feest worden in Most. Jeffrey wist gedurende de race de aansluiting met de kopgroep te behouden. Zeven rijders ging in de slotfase uitmaken, wie er zou gaan winnen. Jeffrey ging als vijfde de laatste ronde in, maar wist door een goede slipstream en een late remactie de leiding te pakken. Deze eerste positie hield de coureur uit Steenwijkerwold vast tot de voorlaatste bocht, waar hij door twee rijders werd gepasseerd. Jeffrey kwam als derde het laatste rechte stuk op, maar met een perfecte slipstream wist hij beide rijders nog weer in te halen. Het verschil op de finishstreep was 0.008 seconde. De eerste WK-zege van Jeffrey in 2021 is binnen!

De volgende WK Supersport 300 wordt van 3 t/m 5 september verreden op het circuit van Magny Cours in Frankrijk, maar eerst gaat Jeffrey volgende week nog van start tijdens de IDM Supersport 600 ronde op het TT Circuit Assen. De eerste officiële race van Jeffrey op de Kawasaki ZX-6R.

Jeffrey Buis: “Wat een fantastisch gevoel hier te winnen! We hadden getest hier in Most en dat kwam vrijdag goed van pas in de wisselende condities. Ook in de kwalificatie ging het goed en mochten we vanaf plaats zeven starten. In de eerste race was het tempo goed, maar ik was iets te enthousiast met de start. Daarna nog wel weer goed teruggekomen. In het begin van de tweede race had ik niet echt het tempo om vooraan in de kopgroep te rijden. Ik volgde en wachtte af tot de slotfase om dan in de aanval te gaan. Ik kwam perfect uit op de laatste rechte stuk. Zo gaaf! Ik wil het team, mijn sponsoren en iedereen die bij mij helpt bedanken!”

Event sponsor Most – Camping de Moesberg

Net als vorig jaar is Camping de Moesberg weer een event sponsor van Jeffrey. Marinus Baas; dank voor je steun!

Over Camping “De Moesberg”:
De Moesberg’ is een gemoedelijke, eigenzinnige familiecamping, misschien zelfs een tikkeltje eigenwijs…, maar daar houden wij hier wel van… U kunt hier basis kamperen, maar ook luxe recreëren. Van kampeerplaats met een klein tentje tot een glamoureus comfortplaats met privé-sanitair… van chalet tot vrije kavel… de keuze is reuze! ’De Moesberg’ heeft u comfort, gezelligheid, sportiviteit, maar ook rust & ontspanning te bieden….niets moet en (bijna) alles mag. Meer informatie via: https://www.demoesberg.nl/