Jeffrey Buis presenteert zijn nieuwe pak en is klaar voor de start van het WK

Na zeer goed verlopen testdagen is Jeffrey Buis helemaal klaar voor de start van het WK seizoen. Volgende week heeft de 18-jarige coureur nog een laatste training op Cartagena, voordat 1 & 2 augustus de eerste WK-races worden verreden in Jerez. Daarnaast kan Jeffrey met trots zijn pak van Damen Motorkleding voor het seizoen 2020 presenteren met prachtige foto’s van Randy van Maasdijk.

Toen er vanaf eind mei weer getraind mocht worden, zette het MTM Kawasaki MotoPort team een goede planning in elkaar met testdagen ter voorbereiding op de start van het WK seizoen. Na trainingsdagen in Assen, Zolder en Mettet, was het team met de vier coureurs vorige week in Spanje om te testen op Motorland Aragon. Jeffrey kon samen met teamgenoten Scott Deroue, Koen Meuffels en Yuta Okaya veel meters maken op de Kawasaki.

Deze training was belangrijk, aangezien er dit jaar twee raceweekenden gepland staan op Aragon. Door de aangepaste kalender bestaat ieder raceweekend uit twee races, waardoor er vier races zijn op dit Spaanse circuit. Daarnaast waren er meer WK-rijders aanwezig tijdens deze test, waardoor je toch een eerste indruk kon krijgen waar je staat ten opzichte van de concurrentie. Jeffrey draaide zeer rappe rondetijden en kon met de snelste rijders mee. De conclusie is dat de voorbereiding van de coureur uit Steenwijkerwold meer dan geslaagd is en dat hij met vertrouwen kan beginnen aan de start van het WK-seizoen.

Naast dat de motor in uitstekende staat is, heeft Jeffrey ook de beschikking over een prachtige helm en een stijlvol pak. In een eerdere nieuwsbrief konden we al een prachtige fotoshoot laten zien van zijn 2020 helm. In deze nieuwsbrief aandacht voor het nieuwe pak van Damen Motorkleding. Het motorpak, wat voorzien is van Tech-Air airbag, sluit perfect aan bij de kleurstelling van de motor. Natuurlijk zijn er ook diverse sponsoren en partners van Jeffrey op het pak terug te vinden, net als diverse partners van het team zelf. Jeffrey trok bij Marco van Beek Premium Cars en Car Service het pak aan voor een fotoshoot. Randy van Maasdijk maakte een serie prachtige foto’s. Een aantal van deze foto’s zie je in deze nieuwsbrief. Later deze week zullen wij ook nog een serie plaatsen op de Facebook- en Instagrampagina van Jeffrey.

Volgende week gaat het dan écht beginnen; de start van het WK Supersport 300 kampioenschap in Jerez. Vrijdag 31 juli starten de vrije trainingen. Net als vorig jaar wordt er getraind in twee groepen, omdat er in totaal 56 rijders op de startlijst staan. De vrije trainingen zijn wel belangrijker geworden, want de snelste 30 rijders plaatsen zich voor de kwalificatie en dus de races. Diegene die buiten de top-30 staan na de vrije trainingen moeten deelnemen aan de Last Chance Race, waar de eerste 6 nog doorstromen naar de hoofdraces. Dit jaar zijn er twee races per weekend, die op zaterdag- en zondagmiddag worden verreden. We houden jullie uiteraard op de hoogte!

Jeffrey Buis: “We hebben veel getest de afgelopen maanden. De trainingen gingen heel goed en ik ging steeds sneller. We hebben ook de afstelling van de motor goed voor elkaar gekregen. Dat is nu toch iets anders nu we met slicks rijden en niet meer met profielbanden. Volgende week testen we nog in Cartagena, dan gaan we de laatste dingen checken. Ik was met de tests snel, maar dat zegt niet alles. Met de races zullen alle toppers er staan. Maar het betekent wel dat we er goed voor staan, dus ik ga met veel vertrouwen beginnen aan de start van het WK seizoen!’

Foto credits; Randy van Maasdijk