Jeffrey Buis scoort een belangrijke tweede plaats in Magny Cours

Met een tweede plaats in de tweede race op Magny Cours heeft Jeffrey Buis uitstekende zaken gedaan in het wereldkampioenschap. De 18-jarige coureur bleef erg koel in de lastige omstandigheden en sloeg op het juiste moment toe. Met deze achtste podiumplaats van het jaar verstevigde Jeffrey zijn leidende positie in het WK tot 28 punten.

Jeffrey Buis begon met veel vertrouwen aan de tweede World Supersport 300 wedstrijd in Magny Cours. Zaterdagmiddag had de 18-jarige coureur namelijk de eerste race op een kletsnatte baan gewonnen. Dit betekende zijn vierde WK-zege van het seizoen en hiermee deed hij goede zaken in de titelstrijd. Jeffrey mocht net als in de eerste race vanaf plaats vier starten. Na de Superpole stond hij in eerste instantie als derde geklasseerd. De snelste ronde van Jeffrey werd geschrapt, omdat hij onder de gele vlag had ingehaald. Dit had de jonge coureur zelf niet opgemerkt, maar gelukkig had hij meerdere snelle ronden gereden. Jeffrey’s tweede tijd was goed voor de vierde startpositie.

Het Magny Cours circuit was aan het opdrogen toen de rijders zondagmiddag van start gingen. Alle toprijders gingen wel van start op regenbanden, omdat er meer regen verwacht werd. Dit kwam er ook, want gedurende de race begon het steeds harder te regenen. Jeffrey had een goede start en wist zich in de eerste ronden te nestelen in een kopgroep van vijf rijders. In de loop van de race werd de kopgroep groter. Het was tricky, want een valpartij was zo gemaakt. Ook omdat de rijders zo kort bij elkaar reden, kon je ook zomaar mee worden genomen in de crash van ander. Jeffrey reed berekenend en zonder teveel risico’s te nemen handhaafde hij zich in de voorste groep. In de slotfase sloeg de Kawasaki-coureur toe en in de laatste ronde kwam Jeffrey naar de tweede plaats. Dit betekende zijn achtste podiumplaats uit twaalf wedstrijden; een fantastisch resultaat!

Door deze tweede race is het in ieder geval zeker dat we dit jaar een Nederlandse wereldkampioen krijgen in de World Supersport 300 klasse. Jeffrey en Scott Deroue zijn de enig overgebleven titelkandidaten. Jeffrey gaat over twee weken (16 t/m 18 oktober) met een voorsprong van 28 punten op Deroue beginnen aan de laatste World Supersport 300 ronde in Estoril. Spannend!

Jeffrey Buis: “Heel erg blij met deze P2 in de tweede race in Magny Cours! Het was lastige, want de baancondities veranderden gedurende de race. In de beginfase was het droog, maar later begon het weer te regenen. Ik zat in de kopgroep en het lukte goed om mijn positie te managen. In de laatste ronde naar de tweede plaats gekomen. Dit zijn hele belangrijke punten voor het kampioenschap!”