Jeffrey Buis sluit de Misano ronde met een zevende plaats af

Jeffrey Buis had het niet makkelijk tijdens de tweede ronde van het World Supersport 300 kampioenschap in Misano. Na een moeizame kwalificatie moest de MTM Kawasaki coureur vanaf de zevende startrij de races aanvangen. Jeffrey kwam in de eerste race ten val, maar in de tweede race finishte hij mede door een sterke laatste ronde als zevende.

De tweede ronde van het World Supersport 300 kampioenschap wordt dit weekend verreden op het Misano World Circuit Marco Simoncelli. Het was erg warm tijdens de vrije trainingen op het Italiaanse circuit. Jeffrey Buis koos ervoor om veelal alleen, zonder slipstream, te werken aan de afstelling van de motor en aan zijn ritme. Uiteindelijk sloot de 19-jarige coureur met een negende rondetijd de dag af. Het tempo over meerdere ronden was goed, waardoor hij met vertrouwen aan de tweede dag begon. Echter lukte het Jeffrey niet om zijn tempo om te zetten in een goede startpositie. In de Superpole kwalificatie kon de MTM Kawasaki coureur geen goede positie op de baan vinden voor een snelle ronde, waardoor hij zich slechts als eenentwintigste kwalificeerde voor de races in Misano.

Jeffrey stond dan ook voor een uitdaging in de races, toen hij vanaf de zevende startrij moest starten. De beginfase van de eerste race op zaterdag verliep erg goed, want de coureur uit Steenwijkerwold wist al snel naar de top-tien te rijden. Toen zijn achterband een keer wegslipte verloor Jeffrey een aantal plaatsen. Toen de Kawasaki-coureur twee ronden later weer onderweg naar voren was, kwam hij in het gedrang ten val bij insturen van een krappe hairpin naar links. Jeffrey pakte zijn motor nog wel weer op en finishte als achtentwintigste.

In de tweede race pakte Jeffrey het iets rustiger aan. Beetje bij beetje wist hij zich naar voren te werken in de grote kopgroep. Halverwege de race was Jeffrey aangekomen op een tiende plaats en rondom deze positie reed hij grotendeels tot de laatste ronde. In de slotronde waren er diverse incidenten, waar Jeffrey al rekening mee had gehouden. De 19-jarige coureur wist zich goed door de groep te werken en kwam als zevende over de eindstreep. Na vier races staat Jeffrey nu op een negende positie in het WK.

Jeffrey Buis: “Het tempo tijdens de vrije trainingen was zeker niet verkeerd. In de Superpole zat ik alleen steeds op het verkeerde moment op de verkeerde plaats, waardoor ik geen snelle ronde konden rijden. We hadden een uitdaging in de races. In de eerste race begon ik goed en was het erg jammer van mijn crash, waarmee kostbare punten verloor. In de tweede race had ik niet het tempo om echt vooraan mee te doen. Ik bleef rond de tiende plek rijden en probeerde in de slotfase toe te slaan. Er gebeurde nog van alles in de laatste ronde en ik kon er goed tussendoor rijden. Ik ben tevreden met dit resultaat!”

Event sponsor Misano – Dutch Motorsport Media

Dutch Motorsport Media, of te wel Asse Klein, is vanaf het begin betrokken bij de wegrace carrière van Jeffrey. Naast het media- en pr werk is Asse zeer nauw betrokken bij alle activiteiten van Jeffrey en is hij een zeer belangrijke schakel geworden in zijn weg naar de top. Als dank voor zijn inzet, betrokkenheid, vriendschap en professionaliteit heeft Jeffrey besloten om Dutch Motorsport Media voor dit weekend te presenteren als Event sponsor in Misano.

Foto credits: Randy van Maasdijk