Jeffrey Buis werkt toe naar WK-debuut in Aragon!

Over ruim een week staat Jeffrey Buis aan de start van zijn allereerste WK-wedstrijd op Motorland Aragon. Voordat het zover is zal Jeffrey zaterdag nog gaan testen op het TT Circuit Assen. Vervolgens gaat de MTM Kawasaki Racing coureur richting Spanje voor de eerste wedstrijd van het seizoen.

Jeffrey Buis heeft in de afgelopen weken kennisgemaakt met de Kawasaki Ninja 400 op de circuits van Almeria en Aragon. Deze tests zijn goed verlopen en Jeffrey voelde zich al snel thuis op deze voor hem nieuwe motor. Komende zaterdag kan Jeffrey nog meer ritme op doen met de Kawasaki op het TT Circuit Assen en kan hij werken aan de afstelling voor zijn thuisrace die in het weekend van 12 t/m 14 april verreden zal gaan worden.

Volgende week gaat het seizoen echt beginnen met de eerste race van de WK Supersport 300 op Motorland Aragon in Spanje. De vrije trainingen zijn vrijdag 5 april, gevolgd door de kwalificatie op zaterdag en de race start zondagmiddag om 15:15 uur. Het zal tevens het debuut zijn van Jeffrey in het wereldkampioenschap. We zijn erg benieuwd!

Jeffrey Buis: ‘De tests in Spanje zijn goed gegaan en het is ook mooi dat we zaterdag in Assen kunnen testen. We kunnen dan werken aan de afstelling, bijvoorbeeld met de versnellingen voor het raceweekend. Ik heb natuurlijk erg veel zin in de eerste race op Aragon. Het is speciaal om in het WK te mogen rijden en dat is ook wel een speciaal gevoel. Maar wanneer de lichten uitgaan blijft een wedstrijd gewoon een wedstrijd als ieder ander en ga ik alles geven!’