Jeffrey Buis wil mooie herinneringen maken in Donington

De zesde race van het World Supersport 300 seizoen staat voor de deur. Jeffrey Buis vindt Donington Park een mooi circuit, maar heeft er nog niet goede herinneringen aan. Daar moet komend weekend verandering in komen, wanneer de 17-jarige coureur op jacht gaat naar WK-punten.

Jeffrey Buis mag meer dan tevreden zijn over de eerste helft van zijn World Supersport 300 seizoen. Alleen in de eerste race op Motorland Aragon eindigde de MTM Kawasaki coureur net buiten de punten op plaats zestien. In de afgelopen vier races wist Jeffrey in de punten te finishen. De coureur uit Steenwijkerwold heeft 13 punten verzameld, waarmee hij nu veertiende staat in het WK-klassement. Zondag is de zesde race op Donington Park in Engeland, de laatste voor de lange zomerstop. De race start om 15:15 uur lokale tijd. (NL tijd 16:15 uur)

Jeffrey Buis: ‘Ik vind Donington Park een hele mooie baan, maar ik er niet zulke goede herinneringen aan met de Moto3 in het NEC kampioenschap. Dan moet ik dit weekend maar goede herinneringen gaan maken! Ik ga weer punten en hopelijk iets meer. De samenwerking met het team van MTM Kawasaki loopt super. Ik kan dan ook niet wachten om te beginnen!’

Foto: MTM Kawasaki