Jeffrey Buis wint opnieuw en vergroot zijn leidende positie in het WK

Jeffrey Buis heeft opnieuw een fantastische zege behaald in het World Supersport 300 kampioenschap. In de tweede race van het weekend wist de 18-jarige coureur weg te rijden bij zijn concurrenten en met vijf seconden voorsprong als eerste te finishen. Het betekende voor Jeffrey zijn derde overwinning en vierde podiumplaats binnen twee weken.

Jeffrey Buis had een uitstekende eerste race achter de rug van de Teruel World Supersport 300 ronde op Motorland Aragon. De coureur uit Steenwijkerwold was zaterdag als derde over de finish gekomen, nadat hij ook derde was in de kwalificatie. Door deze uitslag begon Jeffrey zondagmiddag ook als WK-leider aan de tweede race van het weekend.

Jeffrey had opnieuw een goede start en bij het uitkomen van de tweede bocht nam hij de leiding over. Deze stond de MTM Kawasaki MotoPort ook niet meer af. In de tweede ronde wist Jeffrey langzaam maar zeker weg te rijden. Daarna ging het hard, net als een week eerder was hij ruim sneller dan zijn concurrenten en bouwde een grote voorsprong op. Na tien ronden kwam Jeffrey als eerste over de finish, waardoor hij zijn toch al fantastische weekend in Aragon op een geweldige manier afsloot.

Met zijn derde overwinning en vijfde podiumplaats van het seizoen heeft Jeffrey nu een voorsprong van elf punten op nummer twee Scott Deroue en dertig punten voorsprong op de Spanjaard Unai Orradre, die derde staat in het klassement.

Over twee weken (18 t/m 20 september) komt het World Supersport 300 kampioenschap in actie op het circuit van Catalunya in Spanje. Een circuit dat nieuw is op de WorldSBK kalender en tevens voor Jeffrey ook een nieuwe baan is. In totaal staan er nog drie evenementen met in totaal zes races op het programma.

Jeffrey Buis: “Ik ben zo blij met deze P1! Ik had een goede start en het lukte om een gat te slaan. Daarna heb mijn eigen tempo gereden. Het zijn twee geweldige weekenden geweest met drie overwinningen en vier podiumplaatsen! Ik wil mijn team, familie, sponsoren en iedereen die mij steunt enorm bedanken. Wat een fantastisch gevoel!”