Jeffrey Buis zesde in vroegtijdig afgebroken eerste race in Aragon

Jeffrey Buis is als zesde geëindigd in de eerste World Supersport 300 race van het seizoen 2021, nadat hij vanaf de achtste positie mocht vertrekken. De MTM Kawasaki coureur streed constant in het voorste deel van de grote kopgroep, klaar om aan te vallen, totdat de race drie ronden voor het einde werd afgebroken met een rode vlag.

Vrijdagmorgen gingen de World Supersport 300 coureurs van start voor hun eerste vrije training van het seizoen 2021 in Aragon. Dit jaar bestaat uit deelnemersveld uit 44 rijders die als één groep in de baan komen. Jeffrey Buis stond er vrijdagmorgen gelijk goed bij en noteerde een derde tijd. In de twee vrije training was er minder grip, omdat de baantemperatuur flink gestegen was. Jeffrey werkte met het team aan de afstelling van de motor en zette een vijftiende tijd. In de gecombineerde uitslag na de eerste dag stond de 19-jarige coureur derde.

Zaterdagmorgen is er geen derde vrije training meer, maar starten de World Supersport 300 coureurs gelijk met de Superpole kwalificatie. Omdat nu ze allen tegelijk in de baan komen was het zeer druk en is het lastig voor de rijders om de juiste plek om de baan te vinden om een snelle ronde aan elkaar te knopen. De top van het veld stond erg dicht bij elkaar. Jeffrey reed meerdere goede ronden en kwalificeerde zich als achtste voor de wedstrijd, binnen een halve seconde van de polesitter.

Bij de start van de eerste race van zaterdagmiddag had Jeffrey een goede start, maar in de route naar de bocht moest hij uitwijken voor een aantal slingerende rijders. Daarna wist de MTM Kawasaki coureur al snel in zijn ritme te komen. In de tweede ronde was Jeffrey al opgeschoven naar de tweede plaats. Vervolgens vocht de coureur uit Steenwijkerwold constant in het voorste deel van de grote kopgroep en reed hij grotendeels rond de vijfde positie. Jeffrey was klaar om in de slotfase aan te vallen, maar zover kwam het niet. Drie ronden voor de finish werd de race gestopt vanwege een crash. Op het moment van de rode vlag reed Jeffrey in zesde positie en zo werd hij ook geklasseerd in de einduitslag.

De tweede World Supersport 300 race gaat zondagmiddag om 15:15 uur van start op Motorland Aragon in Spanje.

Jeffrey Buis: “Vanaf de eerste training was het tempo goed. De Superpole was vrij chaotisch, omdat het erg druk was op de baan. Vanaf plaats acht had ik een goede start. De race ging goed en mijn plan liep ook goed. Helaas door de rode vlag viel mijn plan voor de laatste ronden in het water. Ik ben zesde geworden en daarmee belangrijke punten gepakt, die aan het einde van het seizoen heel belangrijk kunnen zijn. We weten dat we er goed bij zitten en morgen hebben we een nieuwe kans!”

𝗘𝘃𝗲𝗻𝘁 𝘀𝗽𝗼𝗻𝘀𝗼𝗿 𝗔𝗿𝗮𝗴𝗼𝗻 – 𝗩𝗶𝗼𝗹𝗶𝗲𝗿 𝗮𝘁 𝗛𝗼𝗺𝗲

Jeffrey presenteert met trots Violier at Home als event sponsor tijdens de eerste ronde van het World Supersport 300 seizoen 2021.

Violier at Home verzorgt interieur advies en styling. Het bedrijf begeleidt totaalprojecten van een gehele woning tot kleinere projecten van het eerste advies tot realisatie van het interieur. De stijl van Violier at Home is strak, warm en tijdloos, waarbij er altijd rekening wordt gehouden met de smaak van de klant.

Eigenaar Wulf van de Pol: “Via mijn familie hebben we Jeffrey leren kennen. Ik zie een jongen met de juiste spirit en iemand die met de beide benen op de grond is blijven staan. Dan krijg je de gunfactor. Ik wens Jeffrey heel veel succes in Aragon, waar hij hopelijk de eerste basis kan leggen voor het prolongeren van zijn wereldtitel!”

Violier at Home is gevestigd in IJzendoorn. Voor interieur inspiratie neem gerust een kijkje op www.violierathome.nl

Foto credits; Randy van Maasdijk