Jeffrey Buis zijn thuisweekend in Assen eindigt vroegtijdig na valpartij

Het zou een mooi weekend moeten worden. De thuiswedstrijd voor Jeffrey Buis op het TT Circuit in Assen. In het weekend van 19 tot en met 21 april stond hier het tweede raceweekend van het WK Supersport 300 op het programma. Op vrijdag voelde de KTM Freudenberg coureur zich goed op de motor maar tijdens de eerste race op zaterdag ging het behoorlijk mis voor de 22-jarige coureur. Hij kwam lelijk ten val en zou de rest van het weekend niet meer in actie komen.

Het is elk jaar weer een bijzonder evenement, de thuisronde op het TT Circuit. Het zal in meerdere aspecten een bijzonder weekend worden. Te beginnen bij de weersomstandigheden, het was een koud weekend waarbij nat en droog elkaar regelmatig afwisselden. Net zoals de zon en wolken, hierdoor is er ook geen enkele sessie compleet droog verreden. Zo werden alle sessie afgewerkt op een opdrogende baan, waardoor het team en rijder niet gemakkelijker werd gemaakt.

Jeffrey begon zijn weekend op Nederlandse bodem goed, hij was direct snel en stuurde zijn KTM-machine richting een vierde plaats tijdens de vrije trainingen. Met de Superpole op vrijdagmiddag had de coureur uit Steenwijkerwold iets minder geluk. Hij ging uit op slicks voor de ultieme ronde. De eerste ronde wordt geannuleerd vanwege tracklimits maar in de laatste ronde om aan te zetten vergt Jeffrey iets te veel en verliest de voorkant bij het insturen van Ossebroeken. Hiermee zagen we hem terug op een tiende plek op de grid. Ondanks dat was de snelheid aanwezig en was Jeffrey gebrand om te vechten voor de winst.

Om 12:45 gingen de lichten op de groen voor de eerste race van het weekend. Jeffrey had een goede start en wist gauw naar de kop van het veld te komen waarbij de concurrentie alleen maar kon volgen. In de derde ronde van de wedstrijd ging het echter goed mis voor Jeffrey. Op kop liggend gaat hij onderuit bij het uitkomen van de GT-bocht. Hierbij wordt hij aangereden aan zijn bovenlichaam door een collega coureur met een nare valpartij tot gevolg. Jeffrey weet gelukkig op eigen been richting de ambulance te lopen. Hij houdt hier een hersenschudding aan over en moest ter controle naar het ziekenhuis in Assen. Na omstandigheden gaat het goed met de jonge Nederlander maar zal even rustig aan moeten doen, vanwege zijn blessure. Hiermee kwam er vroegtijdig een eind aan Jeffrey zijn raceweekend in Assen. Ook dit kan helaas bij het racen horen maar het is ontzettend zuur om het thuisweekend zo te moeten eindigen.

Jeffrey Buis: “Dit is uiteraard niet hoe we het weekend in Assen wilden eindigen. Ik voelde mij continu sterk op de motor en de snelheid was aanwezig. Dat lieten we natuurlijk al zien op vrijdag. Ik wil iedereen bedanken die mij geholpen heeft na de valpartij en alle berichten die ik heb mogen ontvangen. Gelukkig hebben we nu genoeg tijd om te herstellen voor de volgende wedstrijd. Ik wil iedereen bedanken voor hun support, we komen sterker terug.”

Voorlopig is het even stil. De eerste volgende wedstrijd is in het weekend van 14 tot en met 16 juni. Dan is het WK Superbike kampioenschap in Italië op het circuit van Misano. Tot die tijd kan Jeffrey herstellen om daar weer volledig fit aan de start te staan.

Foto credits: Randy van Maasdijk