Na sterke Superpole geen race in Imola

Jeffrey Buis reed afgelopen weekend voor de eerste keer op het circuit van Imola en maakte indruk met een dertiende tijd in de Superpole. Jeffrey kreeg alleen niet de kans om zijn sterke kwalificatie een vervolg te geven, omdat de World Supersport 300 race vanwege hevige regenbuien werd afgelast.

Nadat Jeffrey Buis drie WK-punten had behaald in Assen ging hij vier weken later naar Italië voor de derde race van het seizoen. Het circuit van Imola staat bekend als een lastige en uitdagende baan. Jeffrey had nog niet eerder op dit circuit gereden, dus het zou niet gemakkelijk gaan worden. Daar was in de trainingen vervolgens weinig van te merken. Vrijdag bouwde de coureur uit Steenwijkerwold zijn tempo goed op en stond na de eerste dag vierentwintigste van de in totaal achtenvijftig rijders. Met een goed gevoel werd er begonnen aan de tweede trainingsdag. In de derde vrije training wilde het niet helemaal lukken, maar de kwalificatie daarentegen liep geweldig. Jeffrey wist constant goede rondetijden te noteren en zich als dertiende te kwalificeren voor de wedstrijd.

Voor zondag stonden er het hele weekend al regenbuien gepland en die kwamen ook. De warm-up in de ochtend werd al verreden op een deels natte baan en Jeffrey ging goed in deze omstandigheden. Een aantal uur voor de wedstrijd begon het echter keihard te regenen en stonden veel plassen op de baan, waardoor de organisatie besloot om de wedstrijd af te lassen. Erg zonde, aangezien Jeffrey zo’n goed gevoel over had gehouden aan de kwalificatie. Het volgende World Supersport 300 evenement is van 7 t/m 9 juni op het circuit van Jerez in Spanje.

Jeffrey Buis: ‘Imola staat bekend als een moeilijk circuit en aangezien ik er nog niet eerder had gereden, verwachtte ik een lastig weekend. Maar het ging anders, want vanaf de eerste training had ik meteen wel een goed gevoel. In de kwalificatie lukte het mij om meerdere snelle ronden te rijden en ik was erg tevreden met mijn dertiende tijd. Helaas ging de race niet door, maar het regende ook wel erg hard. Nu gaan we over een aantal weken naar Jerez, opnieuw een nieuwe baan voor mij.’

Fotograaf: Randy van Maasdijk