Op naar de speciale laatste race in Qatar

De laatste ronde van het WorldSSP300 seizoen staat op punt van beginnen. Een bijzonder evenement voor Jeffrey Buis, want het wordt zijn eerste race buiten Europa en dan nog wel in het donker met kunstlicht op het Losail International Circuit in Qatar. Lees meer in deze voorbeschouwing.

Jeffrey Buis vertrekt deze week naar Qatar en dat wordt de eerste keer dat de 17-jarige coureur zal racen buiten Europa. Het evenement op het Losail International Circuit is tevens speciaal, omdat er gereden wordt aan het einde van middag en begin van de avond. Dat betekent dat het tijdens meerdere sessies deels of volledig donker zal zijn, waardoor er gereden wordt met kunstlicht.

Jeffrey kan in ieder geval met een heel goed gevoel aan het evenement beginnen. Vorige week werd bekend dat Jeffrey ook in 2020 zal rijden met het MTM Kawasaki Racing Team in de World Supersport 300 klasse. De coureur uit Steenwijkerwold scoorde tevens de laatste race in Magny Cours zijn beste seizoensresultaat met een achtste plaats, waardoor hij nu dertiende staat in het WK-klassement.

Het raceweekend start een dag eerder dan gebruikelijk, want vanaf donderdag starten de vrije trainingen en daardoor zijn de races al op zaterdag. De wedstrijd start zaterdagmiddag om 17:15 uur lokale tijd en dan is het Nederland 16:16 uur. In Qatar is op dat moment de zon net onder gegaan. We houden jullie gedurende het weekend uiteraard op de hoogte via de Facebookpagina www.facebook.com/jeffreybuisracing en na afloop van de race is het verslag te lezen op de website.

Jeffrey Buis: ‘Ik ben nog nooit in Qatar geweest, dus naast het een nieuwe baan is wordt het ook een mooi avontuur. Het doel voor de eerste training is om het circuit zo snel mogelijk onder de knie te krijgen. Ik ga ervoor om weer in de top-tien te finishen. Het gaat zeker niet makkelijk worden, maar ik ga mijn uiterste best doen!’