Podium voor Jeffrey Buis in WK Supersport 300 in tropisch Imola

Jeffrey Buis kent een uitstekend weekend met het Kawasaki MTM team in Imola. In het weekend van 14 tot en met 16 juli was het de beurt aan het vierde wedstrijdweekend op het circuit van Autodromo Internazionale Enzo e Dino Ferrari di Imola. De Kawasaki coureur scoort een keurige derde en vierde plaats.

Het complete weekend was tropisch warm in Italië, waarbij de zon hoog aan de hemel stond. Een ware uitputtingsslag voor iedereen in de paddock. Ondanks de hoge tempraturen wist Jeffrey zijn hoofd koel te houden en kende een goed weekend in Imola.

Tijdens de vrije training op vrijdag kwam Jeffrey sterk uit de startblokken. De Kawasaki motorfiets voelde vanaf het eerste moment goed aan en de 21-jarige coureur had al gauw de juiste setting naar zijn hand gezet. Dit resulteerde in een derde plaats na afloop van de vrije traifinning.

De Superpole op zaterdagochtend verliep niet geheel zoals Jeffrey dat wilde. De jonge Nederlander kon niet de ideale positie op de baan vinden. Er ontstond een grote groep, waarbij iedereen achter de jonge Nederlander aan ging. Uiteindelijk zette Jeffrey zijn snelste ronde toen hij alleen reed. Deze tijd was goed voor een tiende plek.

Tijdens de eerste wedstrijd zagen we dat de eerste twee coureurs direct een groot gat sloegen op de rest van het veld. Daarachter ontstond een grote groep vechtend om de derde plaats. Jeffrey liet zich de gehele wedstrijd voorin de groep zien en wist dit vol te houden tot aan de finishlijn. De MTM Kawasaki-coureur finishte op een mooie derde plaats.

Jeffrey kende een goede tweede wedstrijd in een warm Italië en finisht op een vierde plaats. De Kawasaki-coureur had een goede opening maar intussen had de top drie al een klein gaatje geslagen. Jeffrey probeerde zich erna toe te vechten maar moest halverwege de wedstrijd toegeven. Uiteindelijk finisht de rijder uit Steenwijkerwold op een nette vierde plaats.

Jeffrey: “Ik ben blij met de resultaten die wij dit weekend in Imola hebben laten zien. Tijdens de vrije trainingen op vrijdag had ik direct een goed gevoel met Kawasaki-machine en we sloten de dag af als derde algemeen. Tijdens de Superpole kon ik echter niet de juiste ronde aan elkaar knopen voor een betere uitgangspositie. Ik moest de wedstrijden dan ook aanvangen vanaf de tiende plek. De eerste wedstrijd was erg zwaar, waarbij de top twee al was vertrokken. Ik knokte in een grote groep, waar ik vooraan mee kon vechten met een prachtige derde plek als resultaat. De tweede wedstrijd kon ik bijna aanhaken bij de kopgroep maar door inhaalacties verloor ik de aansluiting. Meer dan een vierde plek zat er niet in. Ik wil het MTM-Kawasaki Team en iedereen die mij support bedanken.”

Over twee weken rijdt Jeffrey op het Autodrom in Most in Tsjechië. Deze vindt plaats in het weekend van 28 tot en met 30 juli.

Foto credits: Randy van Maasdijk