Podium voor Jeffrey Buis na sterke eerste race in Assen

Jeffrey Buis heeft zijn eerste podiumplaats van het seizoen 2021 gescoord na een sterke eerste WK Supersport 300 race in Assen. De 19-jarige coureur uit Steenwijkerwold reed in de laatste ronde aan de leiding, finishte als tweede en werd uiteindelijk als derde geklasseerd. Zondagmiddag rijdt Jeffrey de tweede race op zijn thuiscircuit.

Vrijdag 23 juli begon Jeffrey Buis aan zijn thuisronde van het WK Supersport 300 kampioenschap op het TT Circuit Assen. Vanaf zijn eerste ronde was de 19-jarige coureur uit Steenwijkerwold rap en behoorde hij constant tot de snelste rijders van het veld. In de Superpole kwalificatie op zaterdagmorgen bevestigde Jeffrey zijn snelheid nogmaals met een keurige tweede tijd. Dit leverde de MTM Kawasaki coureur een positie op de eerste startrij op voor de races in Assen.

Jeffrey kwam goed van de plaats en dook als tweede de Haarbocht in. Zoals vaker in deze klasse en zoals vaker op het TT Circuit Assen, bleef er een zeer grote kopgroep bij elkaar. Er waren diverse incidenten, maar dit gebeurde achter Jeffrey’s rug aangezien hij zich constant in de voorste gelederen van de kopgroep wist te handhaven. Na een sterke race wist hij in de laatste ronde de leiding te pakken. In de laatste sector werd Jeffrey nog gepasseerd door teamgenoot Adrián Huertas en finishte hij als tweede. Een andere teamgenoot Koen Meuffels werd derde, wat een volledig MTM Kawasaki podium tijdens de thuisrace in Assen betekende. Na afloop van de race werd Jeffrey nog teruggezet naar plaats drie, omdat hij in de laatste ronde over het groene buiten de baan was gekomen. Het betekende wel Jeffrey’s eerste WK podium in het seizoen 2021.

Jeffrey is met zijn derde plaats gestegen naar een zevende plaats in het wereldkampioenschap. Zondagmiddag om 15:15 uur gaat de tweede WK Supersport 300 race van start op het TT Circuit Assen.

Jeffrey Buis: “Vanaf de eerste training was de snelheid goed. Ik kon constant goede rondetijden rijden en met de tweede tijd in Superpole, hadden we een goede uitgangpositie voor de race. Het werd een mooie race voor eigen pulbiek. Het plan was om continu zover mogelijk voorop te rijden. Dat lukte goed en het was een goede race, terwijl er achter mij van alles gebeurde. In de laatste ronde werd ik helaas nog gepakt, maar dat was te verwachten wanneer je voorop de laatste sector in gaat. Blij met het eerste podium van het seizoen, maar morgen wil ik graag iets hoger eindigen.”

Event sponsor Assen – De Jong Dakdekkersbedrijf

Spekkie de Jong van het gelijknamige dakdekkersbedrijf is een sponsor en ambassadeur van het eerste uur! Toen Jeffrey nog in de Molenaar NSF100 Cup reed ging de familie Buis op de terugweg vanuit Assen een patatje halen in een café. Daar leerden ze Spekkie kennen en vanaf het eerste moment was hij razend enthousiast. “Jij wordt nog eens wereldkampioen” riep Spekkie toen hij Jeffrey voor het eerst zag racen en hij heeft nog gelijk gekregen ook.

Spekkie is altijd betrokken gebleven bij Jeffrey als sponsor, maar door zijn enthousiasme heeft hij ook andere partijen overgehaald om de coureur uit Steenwijkerwold te steunen. We vinden het als Jeffrey Buis Racing dan ook geweldig dat De Jong Dakdekkersbedrijf uit Smilde de event sponsor is van Jeffrey tijdens dé thuisrace in Assen!

Voor alle nieuwe daken zowel pannen- als bitumendaken en ook voor alle renovatie op het dakwerk en ook voor zinken goten zowel de standaard als op maat, kan je bij De Jong Dakdekkersbedrijf terecht! Meer informatie via: dejongdakdekkersbedrijf@gmail.com

Foto credits: Randy van Maasdijk