Update seizoensstart Jeffrey Buis Racing

Door het coronavirus loopt de seizoensstart van Jeffrey Buis ook compleet anders dan gepland. We waren achter de schermen al druk met het organiseren van een gezellige kick off voor de sponsoren en fans van Jeffrey. Daarnaast gaan de tests in Spanje niet door en is de eerste race van het seizoen uitgesteld. Hierbij een update van Jeffrey Buis Racing.

Eerste test met MTM Kawasaki MotoPort op het laatste moment afgelast
Vorige week was Jeffrey Buis met zijn teamgenoten Scott Deroue, Koen Meuffels en de Japanner Yuta Okaya in Jerez voor de eerste test van het seizoen met het MTM Kawasaki MotoPort team. Vrijdag en zaterdag zou er getest worden op het Spaanse circuit. Vrijdagmorgen stonden de coureurs om 9:59 uur opgesteld aan het einde van de pitstraat, toen er het bericht kwam dat het circuit vanwege het coronavirus per direct voor 15 dagen gesloten werd. Het team kon vervolgens inpakken en zonder een meter (op het circuit) gereden te hebben huiswaarts keren.

Datum plannen voor Kick Off Seizoen 2020
Zoals jullie van Jeffrey Buis Racing gewend zijn, willen we ook dit jaar weer een kick off (teampresentatie) organiseren. We waren in maart al twee keer zover dat we een uitnodiging wilden versturen voor een gezellige middag bij Camping de Moesberg in Nijensleek. Tijdens deze middag wilden we inzoomen op de plannen en ambities van Jeffrey voor het seizoen 2020 en natuurlijk hebben wij ook diverse nieuwtjes te melden. Echter door de huidige situatie in het land is op dit moment niet mogelijk om een kick off te plannen. Wanneer dit wel kan, komen wij daar zo snel mogelijk op terug!

Eerste WK-race in Jerez uitgesteld
De eerste WK Supersport 300 wedstrijd stond gepland in het weekend van 27 t/m 29 maart op het circuit van Jerez in Spanje. Vorige week heeft organisator Dorna bekendgemaakt dat dit evenement wordt uitgesteld en verplaatst is naar oktober. Hierdoor is op dit moment de Nederlandse WorldSBK ronde op het TT Circuit Assen de eerste race op kalender. Dit evenement staat gepland van 17 t/m 19 april. Op onderstaande afbeelding zie je aangepaste kalender voor het seizoen 2020.