Vierde podium van het seizoen voor Jeffrey Buis

Jeffrey Buis is zaterdagmiddag na een sterk optreden als derde gefinisht in de eerste World Supersport 300 race van het weekend. Net als vorige week wordt er gereden op Motorland Aragon. Het betekende het vierde podium van het seizoen voor de MTM Kawasaki MotoPort coureur, die daarmee zijn leidende positie in het wereldkampioenschap verstevigde.

Dit weekend wordt er opnieuw een World Supersport 300 ronde verreden op Motorland Aragon. Jeffrey Buis begon na zijn zeges van vorige week met een goed gevoel aan de eerste trainingsdag. De baanomstandigheden waren wel compleet anders dan een week eerder. Er stond minder wind en het was warmer. Daardoor was het belangrijk om daar de afstelling op te passen, maar ook rijtechnisch wat kleine dingen te veranderen. Jeffrey stond er tijdens de eerste dag goed bij en in de kwalificatie liet hij nogmaals zijn snelheid zien. De 18-jarige coureur kwalificeerde zich op de voorste startrij door een derde tijd te klokken in de Superpole.

Jeffrey kende een uitstekende start en wist in de derde bocht al de leiding over te nemen. In de eerste ronde zette de coureur uit Steenwijkerwold flink aan, maar dit moest hij bijna bekopen met een crash. Jeffrey had twee flinke momenten, waardoor hij terugviel naar een twaalfde plaats. De Kawasaki-coureur herstelde zich uitstekend, want tweeënhalve ronde later reed hij alweer aan de leiding. Er bleef een grote kopgroep bij elkaar. In de slotronde viel Jeffrey even terug naar een vijfde positie, maar in de laatste sector wist hij nog weer knap terug te komen naar een derde plaats. Dit betekende het vierde WK-podium van het seizoen en hiermee verstevigde Jeffrey tevens zijn leidende positie in het wereldkampioenschap.

De onderlinge verschillen in de tussenstand zijn erg klein, want Jeffrey heeft nu zes punten voorsprong op de nummer twee Scott Deroue en zeven punten meer dan Ana Carrasco. Zondagmiddag om 15:15 uur gaat de tweede race van de Teruel ronde op Motorland Aragon van start. Jeffrey mag dan opnieuw vanaf de derde startpositie vertrekken.

Jeffrey Buis: “Het was vrijdag wel even wennen, omdat de baancondities duidelijk anders zijn dan een week eerder. Met een derde tijd in de Superpole hadden we een hele goede uitgangspositie voor de race. Ik had een goede start en pakte de leiding. Aan het einde van de eerste ronde en in de tweede ronde had twee keer een flink moment, waardoor ik terugviel naar de twaalfde plaats. Het lukte om binnen een aantal ronden weer terug naar de kop te komen. In de laatste ronde nog weer van plaats vijf naar drie gereden. Mijn vierde podium van het seizoen en belangrijke punten voor het kampioenschap!”