Vroege crash voor Jeffrey Buis na veelbelovend weekend in Portimão

Jeffrey Buis begon sterk aan de World Supersport 300 wedstrijd op Portimão. Vanaf de twaalfde startplaats zat de 17-jarige coureur na de eerste ronde al in de top-tien. Helaas kwam aan deze opmars in de tweede ronde een eind toen de Kawasaki-rijder ten val kwam.

Jeffrey Buis reed afgelopen weekend op het uitdagende circuit van Portimão in de WK Supersport 300 klasse tijdens de zevende ronde van het seizoen. De 17-jarige coureur had een aantal weken geleden getest op het Portugese circuit, waardoor hij gelijk met een goede basisafstelling kon beginnen. Tijdens de eerste trainingsdag zat Jeffrey er gelijk goed bij en noteerde een negende tijd van zijn groep. In de tweede training leerde Jeffrey veel door meerdere ronden aan te haken bij een aantal titelkandidaten. In de WK Supersport 300 klasse wordt er vanwege het grote deelnemersveld getraind in twee groepen. Jeffrey was dertiende overall na de eerste dag.

Ook tijdens de tweede dag ging het goed en Jeffrey kwalificeerde zich in de Superpole keurig als twaalfde voor de wedstrijd. De afstelling op de rechte stukken was in de kwalificatie nog niet perfect, waardoor Jeffrey zeker het gevoel had dat er in de race nog meer in zou zitten. Helaas kon Jeffrey dit niet laten zien in de wedstrijd. Vanaf de vierde startrij kende de MTM Kawasaki coureur een sterke openingsronde en lag hij in negende positie bij de eerste doorkomst. Helaas kwam Jeffrey vervolgens in de eerste bocht op hoge snelheid ten val. Gelukkig bleef de coureur zelf ongedeerd, maar zo was Jeffrey’s race in Portugal wel vroeg voorbij. De volgende WK-wedstrijd is zondag 29 september op het circuit van Magny Cours in Frankrijk.

Jeffrey Buis: ‘We begonnen goed aan het weekend en we hebben de trainingen gebruikt om de motor beter af stellen richting de wedstrijd. Na de kwalificatie was ik twaalfde. Ik had een sterke start en won gelijk wat plekken. Ik lag negende na de eerste ronde, maar toen maakte ik een inschattingsfout in de eerste bocht. Ik moest daardoor veel te hard remmen en verloor de voorkant. Op Magny Cours gaan we er weer vol voor om een goed resultaat neer te zetten!’

Fotograaf: Randy van Maasdijk