Derde plaats voor Jeffrey Buis na een sterk weekend in Magny-Cours

Jeffrey Buis heeft een sterke WK Supersport 300 ronde op Magny-Cours achter de rug. De MTM Kawasaki coureur kwalificeerde zich als derde. In de eerste race kwam Jeffrey in de kopgroep ten val, maar in de tweede race nam hij revanche door als derde over de finish te komen. Na tien races staat de coureur uit Steenwijkerwold op een derde plaats in het wereldkampioenschap.

Afgelopen weekend stond de negende en tiende race van het WK Supersport 300 kampioenschap. Er werd gereden op Magny-Cours, een circuit dat Jeffrey Buis goed ligt aangezien hij daar vorig jaar een eerste en tweede plaats wist te behalen. Ook tijdens de trainingen van deze editie stond de MTM Kawasaki coureur er gelijk goed bij met een vierde en tweede tijd in de vrije trainingen. In de Superpole kwalificatie liet Jeffrey zijn goede tempo nogmaals zien, waardoor hij zich met een derde tijd op de eerste startrij plaatste voor de wedstrijden.

In de eerste race op zaterdagmiddag had Jeffrey een goede start. De 19-jarige coureur kon zich ook goed mengen in de strijd om voorste posities in de grote kopgroep. In de eerste helft van de race leek alles erop dat Jeffrey voor een top-klassering kon gaan, totdat met nog vier ronden een andere rijder net voor Jeffrey wat eerder remde dan gebruikelijk voor een krappe bocht. Jeffrey had geen tijd om hierop te anticiperen. Beide rijders crashten, waardoor Jeffrey’s kansen op een goed resultaat waren verkeken. Jeffrey pakte zijn motor nog wel weer op en finishte de race in vijfentwintigste positie.

Ook in de tweede race begon Jeffrey sterk. Ook was de coureur uit Steenwijkerwold regelmatig vooraan in het veld, zo reed hij halverwege de race geruime tijd aan de leiding. In de tweede helft van de race maakt Jeffrey een paar foutjes, waardoor hij terugviel naar een achtste plaats. Maar de jonge coureur gaf niet op en kwam sterk terug. In de voorlaatste ronde reed Jeffrey de snelste raceronde. In de laatste ronde stelde hij met een strakke inhaalactie de derde plaats veilig, waardoor Jeffrey het raceweekend op het podium afsloot.

Volgend weekend heeft Jeffrey een weekend rust, voordat er een drukke serie begint met drie WK Supersport 300 evenementen op een rij. Deze cyclus begint van 17 t/m 19 september op het circuit van Catalunya nabij Barcelona.

Jeffrey Buis: “We hadden getest op Magny Cours, waardoor we gelijk met een goede afstelling konden beginnen. De trainingen gingen goed en ik was erg blij met mijn derde startplaats. De eerste race was ook goed. Ik kon vooraan mee en het plan was om in slotfase toe te slaan. Het was heel erg jammer van het moment met de crash, waarbij we veel belangrijke punten lieten liggen. De andere rijder remde veel eerder dan normaal en ik kon hem niet meer ontwijken. Ik ben erg blij dat we ons sterke weekend wel op het podium konden afsluiten. Het was een goede tweede race en ik kon in de laatste sector de derde plaats pakken.”

Event sponsor Magny Cours  – Casa Moderna

Jeffrey presenteert met trots Casa Moderna als event sponsor tijdens de vijfde ronde van het WK Supersport 300 seizoen 2021. Casa Moderna is gevestigd in Kampen en is een specialist op het gebied van modern wonen inclusief keukens en badkamers. We vertellen jullie graag meer over dit prachtige bedrijf.