De eerste meters van 2022 zijn een feit

Afgelopen woensdag en donderdag stond de eerste test op het programma voor Jeffrey Buis en zijn Motozoo Racing by Puccetti team. De allereerste meters van dit jaar na aanloop op het WK Supersport 600 kampioenschap verliepen naar behoren. Samen met de officiële Kawasaki teams onder andere met Jonathan Rea en Alex Lowes maar ook enkele andere bekende gezichten werd er op het zonnige Circuito Permanente de Jerez het nodige testwerk verricht.

De eerste dag op het Spaanse circuit begon direct goed voor Jeffrey. Hij kon vele set-ups van de Kawasaki ZX-6R proberen en daarbij heeft Jeffrey ook de nodige kilometers gemaakt om de 600cc machine beter onder de knie te krijgen. Zo werden de ronden aan het eind van de eerste testdag constanter en sneller.

Tijdens de tweede testdag ging het verder waar het tijdens de eerste dag is gestopt. Opnieuw zijn er vele rondes gemaakt op het Spaanse circuit. Ook de laatste dag werd met een positief gevoel afgesloten, waarbij Jeffrey met een tevreden gevoel terug kan kijken.

Jeffrey: “We kunnen terugkijken op een geslaagde test in Jerez. Samen met het team hebben we gedurende de twee dagen het nodige testwerk kunnen verrichten. De eerste dag was het voornamelijk het proberen van meerdere settings aan de motor. Tijdens de middagsessies hebben we merendeels aan de fine-tunig gewerkt. Het was dan ook een belangrijke dag, ik heb de 600cc machine beter leren begrijpen en dat was handig voor de laatste testdag in Jerez. Tijdens de tweede dag heb ik mij gefocust op het in remmen van de bochten en heb ik mij puur gericht op het rijden en constante rondetijden te klokken. Gedurende de dag wist ik mijn eigen rondetijd flink te verbeteren. Ik wil het team bedanken voor deze dagen en ik kijk uit naar de volgende test.

Jeffrey zal komende tijd op de geprepareerde Kawasaki ZX-6R van Mobu tuning gaan trainen, waarmee hij afgelopen jaar ook al meerdere training heeft gereden. Eind maart vindt er een officiële test plaats op het Circuit van Barcelona. De seizoensopener begint op vrijdag 8 april op Motorland Aragon in Spanje.

Foto credits: Randy van Maasdijk