Jeffrey Buis zet het vizier op het seizoen 2023

Het debuutseizoen in het WK Supersport zit erop. Helaas hebben Jeffrey Buis en het Motozoo Racing Team ondanks hun inzet en harde werken niet de resultaten kunnen behalen waar zij op gehoopt hadden. Maar Jeffrey geeft niet op en ziet genoeg kansen om wel progressie te kunnen maken. Achter de schermen wordt er hard gewerkt aan een plan voor volgend seizoen, waarover de coureur uit Steenwijkerwold snel meer duidelijkheid hoopt te kunnen geven. 

De laatste Europese ronde van het WK Supersport seizoen werd verreden op het circuit van Portimão in Portugal. Dat betekende tevens de laatste races van Jeffrey Buis in het seizoen 2022, omdat hij enkel racet tijdens de Europese rondes. Het raceweekend werd overschaduwd door een zware crash van Victor Steeman in de eerste WK Supersport 300 race op zaterdagmiddag. Later in de middag reed Jeffrey zijn eerste WK Supersport race waarin hij vanaf een dertigste plek mocht starten. De Motozoo Racing Team Kawasaki coureur reed een goede wedstrijd en kon het gevecht aangaan met een groepje concurrenten. Jeffrey kwam als vierentwintigste over de finish.

Zaterdagavond werd het duidelijk dat het met Victor’s toestand zeer ernstig is. Jeffrey had het door dit heftige nieuws lastig om zich zondag te concentreren in de tweede race. De jonge coureur verremde zich een aantal keer en besloot dat het beter was om de pits op te zoeken. “De scherpte was er gewoon niet en dan kan je beter niet doorrijden”, aldus Jeffrey. Het seizoen 2022 is daarmee ten einde gekomen voor Jeffrey. De Kawasaki-coureur had hogere verwachtingen voor dit seizoen, maar ondanks dat hij er alles aan gedaan heeft, is het niet gelukt om de gestelde doelen te behalen. Toch werd er gedurende het seizoen zeker wel progressie gemaakt door Jeffrey, alleen was dat van de buitenkant soms lastig om te zien. De steun die Jeffrey ondanks het lastige seizoen van zijn team, sponsoren, partners en andere mensen heeft gekregen, heeft hem veel goed gedaan. Jeffrey en zijn team zien genoeg redenen om met een andere aanpak volgend seizoen wel de progressie te maken en de resultaten te behalen waar hij toe in staat is. Dit plan hoopt Jeffrey op korte termijn te kunnen presenteren.

Jeffrey Buis: “Allereerst wil ik via deze weg de familie en vrienden die Victor liefheeft alle kracht toe wensen in deze moeilijke tijd. Wij duimen mee voor het beste mogelijk nieuws! Mijn seizoen zit erop. Ondanks dat ik hard gewerkt en gestreden heb is niet gegaan zoals gehoopt. Ik had meer progressie en betere resultaten verwacht. Toch wil ik alle mensen die positief zijn gebleven en mij zijn blijven steunen bedanken. We zijn bezig met een plan voor volgend jaar, een plan waar ik veel vertrouwen in heb en moet gaan zorgen voor betere resultaten en meer progressie. We hopen dit plan binnenkort te kunnen presenteren. Dank aan het team, sponsoren, partners, mijn familie, Henk & Wijnie en alle betrokkenen voor dit seizoen!”

Foto credits: Randy van Maasdijk