Lastig raceweekend voor Jeffrey Buis in Magny Cours

Het achtste raceweekend van het FIM Supersport World Championship is achter de rug. Van 9 tot en met 11 september reden Jeffrey en het Motozoo Racing Team op het circuit van Magny Cours in Frankrijk. Het was een moeilijk weekend voor de jonge Nederlander. We vinden Jeffrey terug op een 26e en 25e plaats na afloop van de Pirelli French round.

Het begon op vrijdag met wisselvalige omstandigheden waarbij zon en wolken elkaar afwisselden op het Franse circuit. Tijdens de eerste vrije training was het eerst nat maar naarmate de sessie volgde werd het droger. Jeffrey zijn gevoel in de regen was goed en de setting op de Kawasaki ZX-6R voelde perfect aan. Met nog twintig minuten te gaan tijdens de tweede vrije training was het circuit grotendeels droog. Iedereen reed op slicks. Na afloop van de vrijdag merkte Jeffrey dat hij de nodige rijtijd had gemist op een droog Magny Cours.

Op zaterdagochtend stond de Superpole op het programma. Het was een hectische sessie voor de rijder uit Steenwijkerwold. In zijn tweede ronde verloor hij zijn kneeslider en moest noodgedwongen de pitstraat opzoeken. Dit koste natuurlijk de nodige tijd. Vervolgens is Jeffrey naar buiten gegaan om twee rondetijden te klokken om vervolgens nieuwe banden te steken voor zijn laatste run. De rondetijden waren niet genoeg voor een goede uitgangspositie voor de te verrijden wedstrijden op zaterdag- en zondagmiddag. Dit resulteerde in een 30e startplaats.

De eerste race was moeizaam voor de Motozoo Racing Team -coureur. Tijdens de openingsfase lukte het niet om posities goed te maken. Door een foutje kon de Kawasaki-coureur ook lastig aanpikken bij andere coureurs die voor hem reden. Het was een lastige wedstrijd voor de jonge Nederlander. De Motozoo Racing Team coureur finishte op een eenzame 26e plaats.

Race twee op Magny Cours was eveneens een pittige wedstrijd voor de Kawasaki-coureur. Jeffrey won bij de start enkele plekken maar moest deze al gauw afstaan. In de openingsronden kon Jeffrey enkele rijders bijblijven maar dit werd al gauw moeilijker. We zien rijder uit Steenwijkerwold terug op een 25e plek.

Jeffrey: “Het was een ingewikkeld wedstrijdweekend. Vrijdagmorgen in de regen begon goed en ik voelde mij goed op de machine. Tijdens de tweede training had ik het lastiger en mistte meters op een droge baan. De Superpole op zaterdag was hectisch, doordat ik mijn kneeslider verloor door een momentje. Uiteindelijk kon ik aan zetten met een nieuwe band maar dat was niet goed genoeg. De eerste race was niet geweldig. Ik kon geen plekken goed maken met de start en maakte nog een foutje, waardoor ik door de grindbak moest sturen. Hierdoor kwam ik alleen te rijden en finishte ik op een 26e plaats. Tijdens race twee was de opening iets beter maar verloor al gauw terrein op de rijders voor mij. Ik moest genoegen nemen met 25e plaats. Het was een teleurstellend weekend en daar baal ik natuurlijk van. Dank aan het Motozoo Racing Team, we kijken met goede moed richting Barcelona!”

Over twee weken, in het weekend van 23 tot en 25 september is het tijd voor de wedstrijd in Catalunya, Barcelona. Dan rijdt het WorldSBK-kampioenschap op het circuit van Circuit de Barcelona-Catalunya in het noorden van Spanje.

Foto credits: Randy van Maasdijk