Jeffrey Buis verlaat Catalunya met positieve gevoelens

Het voorlaatste raceweekend voor Jeffrey Buis zit erop. Van 23 tot en met 25 september was het Circuit de Barcelona-Catalunya het strijdtoneel voor het FIM Supersport World Championship. Jeffrey verlaat Spanje met eenmaal een 27e plaats en een 26e plek.

Jeffrey rijdt in de WorldSSP Challenge samen met het Motozoo Racing Team en dat betekent dat hij alleen de Europese wedstrijden rijdt. De wedstrijd in Spanje was dan ook al de voorlaatste ronde van het kampioenschap, voordat ze afreizen naar Portugal voor de laatste wedstrijd.

De vrije trainingen op vrijdag stonden in het teken van een goede setting vinden op de Kawasaki ZX-6R. De zon stond strak aan de hemel en de rondetijden gingen staag omlaag. Zo werden de nodige afstellingen uitgeprobeerd, waarbij de jonge Nederlander een goed gevoel aan over hield. Maar daarentegen kwamen er ook moeilijkheden zoals bandenslijtage kijken. De banden sleten zo snel dat er maar enkele rondjes op gereden kon worden. Iets wat dit seizoen nog niet eerder is voorgekomen. De Motozoo Racing Team coureur sloot de dag af op de 28e plaats, twee seconden van de rijder op plaats twee. Hoewel de uitslag dit niet laat zien is dit een goed resultaat voor de rijder uit Steenwijkerwold, die hiermee dichter op zijn concurrenten stond.

Tijdens de Superpole kon Jeffrey goede stappen maken, ondanks de startplaats (P30) het misschien niet laat zien. In de laatste ronde zette Jeffrey nog eenmaal aan maar ging te wijd in de laatste sector. Hierdoor werd deze vliegende ronde teruggenomen, terwijl hij bezig was aan een flinke tijdsverbetering. Al met al was het een positieve sessie, omdat de tijden kort op elkaar stonden.

Om 15:15 gingen de lichten op groen voor de eerste wedstrijd. Bij het opdraaien van het rechte stuk voor de eerste doorkomst zagen we rode vlag situatie. Snel weer focus en herpakken voor de herstart. Ditmaal kwam Jeffrey minder goed uit de startblokken maar de Motozoo Racing Team coureur kon enkele posities goedmaken. Hij kon aanpikken bij de rijders voor hem en finisht de eerste wedstrijd in Barcelona op een 27e plaats.

Het was een sterke tweede wedstrijd voor Jeffrey in Catalunya. De openingsfase was goed en de Motozoo Racing Team coureur won enkele plekken. Gedurende de wedstrijd kon Jeffrey zijn concurrenten goed bijblijven en finishte hiermee op een 26e plaats. Hij is dan ook tevreden met het verloop van het weekend.

Jeffrey Buis: “Overal was het een positief weekend in Barcelona. De eerste dag heb ik veel aan de motor kunnen werken en dat pakte goed uit. Dit gaf zelfvertrouwen voor de kwalificatie. Tijdens de Superpole kon ik mijzelf verbeteren en stond ik dichter op de rijders voor mij. Dat gaf natuurlijk een goed gevoel voor de wedstrijden. De eerste race was een van de beste races van dit seizoen. Ik kon goed met de rijders voor mij meekomen en het gat aan het einde van de wedstrijd is nog nooit zo klein geweest. De tweede wedstrijd was ook goed. Ik kon meestrijden met de rijders voor mij maar later in de wedstrijd moest ik iets toegeven. Dit weekend heb ik veel opgestoken en mooie stappen kunnen maken. Op naar de laatste wedstrijd in Portimão. Dank aan het Motozoo Racing Team!”

Over twee weken tijd van 7 tot 9 oktober staat de laatste wedstrijd van het seizoen op het programma. Dan reist Jeffrey af naar Zuid-Portugal naar het spectaculaire circuit van Autódromo Internacional do Algarve om daar nog eenmaal alles te geven.